OBAMA: Putin je odigrao važnu ulogu oko Sirije

OBAMA: Putin je odigrao važnu ulogu oko Sirije

15 септембра 2013

2-7-12-Barack-Obama_full_600„Mislim da, bez obzira, što Putin i ja imamo različite stavove po mnogim pitanjima, on igra važnu ulogu u rešavanju sirijske krize“, izjavio je danas u razgovoru sa američkim novinarima predsednik SAD Barak Obama.

„Sa zadovoljstvo mogu da primetim da Vladimir Putin učesvuje u rešavanju sirijske krize. Pozdravljama činjenicu da je on rekao preuzeću na sebe odgovornost da podstaknem režim sirijskog predsednika Bašara Asada na postizanje dogovora o hemijskom oružju“, rekao je Obama.

Damask je pozdravio sporazum šefova diplomatije Rusije i Amerike, Sergeja Lavrova i Džona Kerija, o hemijskom oružju u Siriji, do koga je došlo u Ženevi. Sirija smatra da je sporazum sprečio rat u regionu, izjavio je u razgovoru sa ruskim novinarima ministar za nacionalno pomirenje Sirije Ali Hejdar.

„Sporazum je zasluga ruske diplomatije i ruskog rukovodstva, to je pobeda za Siriju“, istakao je ministar. On je naglasio da rezultati pregovora u Ženevi „daju mogućnost da se u budućnosi reše svi problemi u Siriji.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u