OBAMA: Putin se neće promeniti

OBAMA: Putin se neće promeniti

3 decembra 2014

obozo obama Barack 754Predsednik SAD Barak Obama izjavio je da ruski predsednik Vladimir Putin u politici upotrebljava nacionalistički pristup koji plaši ruske susede.

On je istakao da ne treba očekivati promenu njegovog načina razmišljanja dok negativne posledice sankcija ne pređu iz oblasti ekonomije do politike.

Obama je, govoreći vodećim američkim biznismenima, rekao da se Rusija „potpuno međunarodno izolovala“, preneo je Asošiejted pres.

Međutim, Obama je rekao da je problem što su te iste Putinove akcije politički popularne u Rusiji, navodi američka agencija.

Američki predsednik je rekao da ne misli da će Putin promeniti kurs dok štete po rusku privredu zbog zapadnih sankcija ne stignu do politike.

„Ako me pitate da li sam optimističan povodom toga da li će se Putinov pristup (prema situaciji u Ukrajini) promeniti, mislim da se to neće dogoditi dok političari u Rusiji ne shvate šta se dešava u ekonomiji. Zato nastavljamo sa jačanjem našeg pritiska“, prenela je Ruska informativna agencija (RIA) Novosti izveštaje američkih elektronskih medija.

Obama je na okruglom stolu rekao da su sankcije „snažan udarac za privredu Rusije“.

„Možda situacija pozitivno utiče na politički položaj Putina u zemlji, ali to izoluje Rusiju na međunarodnoj sceni“, rekao je Obama.

Predsednik SAD se saglasio da „sankcije negativno utiču na evropsku politiku“, ali je ukazao da će SAD nastaviti blisko da sarađuju sa Evropskom unijom.

Obama je, prema navodima AP, rekao da je imao veoma produktivne odnose sa aktuelnim ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevom dok je bio predsednik, iako je Putin iz pozadine i dalje vladao.

KOMENTARI3 komentara

  1. Mare says:

    hehehe, nadaj se batice.

  2. Jasna says:

    Sa ovakvim razmišljanjem ovaj nije ni za vrtić da vodi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *