OBAMA SUMNJA NA RUSE: Proruske snage oborile avion, a Putin ćuti

OBAMA SUMNJA NA RUSE: Proruske snage oborile avion, a Putin ćuti

18 jula 2014

ObamaImamo sve više razloga da verujemo da je raketa koja je ispaljena na malezijski avion došla sa područja koja kontrolišu proruski separatisti, kaže Barak Obama.

Pobunjenici su teško naoružani i dobro obučeni, i to je zato što ih pomaže Rusija, rekao je američki predsednik.

Ne znamo šta se tačno dogodilo još uvek, i ne želim da unapred govorim u vezi sa činjenicama, ali ono što sigurno znam jeste da smo videli porast nasilja u istočnoj Ukrajini, dodao je on na konferenciji za novinare u Beloj kući.

Ovo će svakako biti znak buđenja za Evropu i svet, da svi osećao posledice od eksaliranog konlikta u istočnoj Ukrajini, rekao je američki predsednik, prenosi BBC. On neće biti lokalizovan, on neće biti obustavljen, dodao je.

Gospodin Putin ima najveću kontrolu nad nasiljem koje vlada na istoku Ukrajine, dodao je Obama. On ima najveću moć da razreši situaciju, ali do sada to nije učinio, ocenio je američki predsednik.

Od Rusije se očekuju drugačije akcije kako bi pokazala želju za saradnjom sa ukrajinskim vlastima, s ciljem da se dođe do prekida vatre i do mira u Ukrajini. rekao je.

Podsetimo, nešto ranije premijer Ukrajine je izjavio da će međunarodnim, nepristrasnim istražiteljima biti dozvoljeno da ispitaju na terenu kako je došlo do pada aviona.

KOMENTARIJedan komentar

  1. zuba zubic says:

    Cuti, ne kaki, revolucionari nemaju rakete tog dometa, fasisti su mislili da skidaju putinov avion koji je strasno slican 777, pobise 300 ljudi a Putin kao uvek, zna kako I ostalo da ne padne u klopku. Ova fasisticka neobucena govna imaju rakete ali su stoka, bese 50/50%. Sada familije ubijenih placu, Bog da im dusu prosti, Amin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *