ОБАМИ ПРЕСЕЛА ВЕЧЕРА НА НАТО САМИТУ – АМЕРИКАНЦИ ШОКИРАНИ: Ципрас предложио савезништво са Русијом

OBAMI PRESELA VEČERA NA NATO SAMITU – AMERIKANCI ŠOKIRANI: Cipras predložio savezništvo sa Rusijom

13 jula 2016

AP_obama_jef_160708_16x9_992Grčki list KATIMERINI izveštava kako je na svečanoj večeri rukovodilaca zemalja članica NATO, upriličenoj u Varšavi, premijer Grčke, Aleksis Cipras predložio Alijansi da prekine sukobljavanje s Moskvom, ne bi li se s njenom pomoći rešila kriza u Siriji. Na njegove reči oštro je odgovorio predsednik SAD, Barak Obama, koji je grčkom premijeru posavetovao nek „o tome (bolje) porazgovarta sa svojim drugarom Putinom“.

KATIMERINI piše da je na samitu NATO u Varšavi premijer Grčke, Aleksis Cipras pozvao rukovodioce Alijanse da obustave neprijateljstva s Moskvom. Za to, međutim, od američkog predsednika zaradio ozbiljan ukor.

Medija su već pisala o tome kako je na svečanoj večeri rukovodilaca Alijanse Cipras – istupivši za saradnju s Vladimirom Putinom radi rešavanja sirijske krize – narušio zajednički konsenzus. Barak Obama je, međutim, njegove predloge momentalno razgromio.

Ovu informaciju potvrdio je i ministar odbrane Grčke, Panos Kamenos. Po njegovim rečima – na Ciprasove reči američki predsednik je reagovao rečima: „to (bolje) da kažete Vašem drugaru Putinu“. Kamenos je i pored toga izjavio da Atina i Vašington i nadalje održavaju „izvanredne odnose“.

(RT / Prevod: Vaseljenska TV)

KOMENTARI4 komentara

  1. Miraš says:

    Grčki predlog jeste vredan pažnje. Stari Grci preživeli su razne osvajače sveta, a ponekad su i oni bili osvajači. Neka današnji Grci prežive savremene osvajače.

  2. Ziko-Zupski says:

    Hubavo Ameri misle da sve mogu? Malo morgen!!!

  3. Mika gnjavator says:

    Cipras je to rekao samo da Obami presedne večera. Nema drugog načina nego ih gađati Rusima. Sve im odmah presedne.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *