Obamin tajni agent pijan

Obamin tajni agent pijan

26 marta 2014

holTri pripadnika tajne službe, koji su obezbeđivali predsednika SAD Baraka Obamu dok je bio u Holandiji, poslati su kući zbog disciplinskih prekršaja, javlja BBC.

„Vašington post“ je objavio da je jedan od te trojice bio „mrtav pijan“ dok je bio na dužnosti, a pronađen je onesvešćen od alkohola u holu hotela u Amsterdamu. Portparol tajne službe nije želeo da u vezi ss ovim slučajem pruži više detalja, već je samo rekao da će istraga biti sprovedena.

BBC ocenjuje da će ovaj skandal negativno uticati na reputaciju američke tajne službe, koja već neko vreme pokušava da povrati svoj stari ugled u javnosti, nakon serije skandala koji su je potresli.

Britanski servis podseća da su 2013. dva agenta te službe, koji su takođe bili članovi obezbeđenja Obame, udaljena s dužnosti zbog optužbi za seksualno uznemiravanje. 2012. nekoliko agenata je otpušteno zbog zbog navoda da su, dok su bili u Kolumbiji, unajmljivali prostitutke.
Oni koji su se možda zabrinuli za sigurnost američkog predsednika ne treba da brinu, jer je on, kako je objasnio portparol tajne službe Ed Donovan, bezbedan.

Ceo incident sa pijanim tajnim agentom dogodio se pre nego što je Obama i stigao u hotel u Amsetrdamu.

(B92)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *