ОБАВЕШТАЈЦИ ОТКРИВАЈУ: Хиљаде ШПИЈУНА РОВАРИ ПО СРБИЈИ, инфилтрирају се у СВАКИ ДЕО ДРУШТВА

OBAVEŠTAJCI OTKRIVAJU: Hiljade ŠPIJUNA ROVARI PO SRBIJI, infiltriraju se u SVAKI DEO DRUŠTVA

10 novembra 2018

Srbija je već decenijama jedno od žarišta svetske špijunaže, a najaktivnije su američke, britanske i francuske obaveštajne službe. Od svih njih ističu se CIA i MI6.

Ljuban Karan, penzionisani pukovnik nekadašnje Kontraobaveštajne službe JNA, objašnjava da strani špijuni ovde rade na podrivanju bezbednosti države, žele da utiču na izbore, ali i da dovedu pogodne ličnosti na ključna mesta u državi, odnosno da protežiraju određene ličnosti na državne pozicije ili poslove koji ima donose moć uticaja na politiku države… Bave se takođe i kompromitacijom ličnosti koje im ne odgovaraju.Prema nekim zapanjujučim procenama u Srbiji deluje i do 60 stranih obaveštajnih službi, među kojima je veliki broj onih koje nas bezbednosno ugrožavaju.

– U ovom trenutku, to su sigurno obaveštajne službe zemalja NATO. Vodeće su američka CIA i DIA i britanski MI6, koji na balkanskom prostoru imaju ulogu koordinatora, pa u svoje akcije uključuju sve službe novoprimljenih članica. Hrvatska i albanska su jake i nimalo nisu za potcenjivanje, a Amerikancima i Britancima služe kao pouzdan oslonac na Balkanu. Bez njih nema ozbiljnijih akcija na prostoru Srbije i republike Srpske – tvrdi Karan i napominje da moćne službe uvek upošljavaju i male lokalne službe, poput crnogorske, čiji operativci zbog poznavanja metodologije i ljudi predstavljaju dobru podršku za operaciju protiv Srbije.

Bivši operativac Božidar Spasić kaže da se strane agenture u Srbiji bave i različitim sabotažama koje imaju za ciljda uruše određene delove sistema. On upozorava da je Srbija trenutnoi jedno od žarišta špijunaže, pre svega zbog situacije na KiM i drugih bezbednosnih izazova.

– Ima i nekoliko hiljada agenata koji svakodnevno rovare po Srbiji i budno posmatraju šta se događa u političkom, vojnom i ekonomskom smislu. Ima aktivnih agenata, spavača koji se po potrebi aktiviraju, ali i krtica, koje imaju pojedinačne zadatke – objašnjava Spasić.

(Srbija Danas)

KOMENTARI4 komentara

 1. raikkonen says:

  smeeertt spijunam !!

 2. Deda Micko says:

  Ma kakvi spijuni, to su najobicnije pijandure, traze Srbiju samo zbog sljivovice. Dobrodosli mili gosti, samo redovno placajte.

 3. Ivan Grozni says:

  Zar imaju sta jos da sruse? Ja Boga mi misil da je sve sruseno sto je njima u cilju. Ova vladavina je verna kopija vladavine Kalaja u Bosni 1900 tih. Zato pomislih da je sve sruseno i podredjeno samo jednom cilju. Vladavini vodje.

 4. Lazar says:

  Dobro je to! Njihove gazde sada iz 60 izvora mogu da saznaju da mi sve više i više volimo Ruse, mada su zapadnjaci ovde instalirali svoju vladu. Učinak Jelene Milić, Nataše Kandić i udružene izdajničke bande je ravan nuli...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *