ОБАВЕСТИЛИ СУ МЕ: Макрон је уверен да Трамп неће победити на председничким изборима у САД

OBAVESTILI SU ME: Makron je uveren da Tramp neće pobediti na predsedničkim izborima u SAD

18 maja 2024

FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron, kao i ranije šef Kremlja Vladimir Putin, oglasio se povodom budućih predsedničkih izbora u Sjedinjenim Državama. Makron veruje da Donald Tramp neće doći na vlast.

Prema rečima francuskog lidera, on je o tome „obavešten”. Makron je to izjavio u intervjuu za TV kanal France 2.Francuski predsednik je upitan da li Tramp može da igra ulogu posrednika i održava dijalog sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Koliko sam informisan, mislim da Donald Tramp neće postati predsednik Sjedinjenih Američkih Država“, odgovorio je Makron.

Podsetimo, prema poslednjim anketama, Tramp je ispred Bajdena u predsedničkoj trci. Bivši predsednik ima podršku od 48 odsto, sadašnji 43 odsto, a Tramp je skoro udvostručio prednost u odnosu na Bajdena u odnosu na prethodnu istu studiju.

Pored toga, Bajdenov rejting neodobravanja njegovog učinka na funkciji porastao je na rekordnih 47%.

Analitičari smatraju da Bajden ima male šanse da osvoji drugi mandat. Oni primećuju da su „šanse da se Bajden vrati u Belu kuću u najboljem slučaju male“ usred negativnih trendova podrške u mnogim demografskim grupama.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Zeka says:

    Američki establišment vođen interesima bogatih i moćnih dozvolio je sebi da im se na predsedničkim izborima 2016.g. omakne pobeda kandidata koji je van uhodanog (podrazumevajućeg) sistema raspodele funkcija u SAD. Bio je to, naravno, Donald Tramp. Štaviše, pokazalo se da je Tramp po mnogim pitanjima krenuo za njih nepoželjnim stazama detanta. U tom segmentu ličio je na još jednog takvog omaškom izglasanog predsednika - DŽ.F.Kenedija. I taj je radio na detantu tj. obezbeđenju uslova za dogovor i mir među velikim silama, na otklanjanju opasnosti od sveopšteg rata u kojem, po svemu sudeći, neće biti pobednika. Međutim, ovakva politika neke vrste "miroljubive koegzistencije" u suprotnosti je sa interesima profita i međunarodne dominacije koji su večiti ciljevi američke vladajuće klase i oligarhije. S toga, oni će učiniti sve da im se greška iz 2016. ne ponovi. Za Kenedija znamo kako je završio. Za Trampa je možda pripremljen manje skandalozan i spektakularan način za završetak njegove karijere, ali da je taj način isplaniran i da će biti primenjen, u to ne treba sumnjati. Deo akcije te mašinerije su sudski i medijski progoni nepoželjnog kandidata. U rezervi su zasigurno pripremili još novih metoda. Ovih dana je svet obletela vest da se radi na tome da se kao kandidati "uklone" i Tramp i Bajden, pa da predsednička trka bude između dva druga proverena i pouzdana kandidata. Sasvim svejedno bi im bilo ko će od njih pobediti, jer je podela na demokrate i republikance ionako samo tango na istu muziku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *