ОБАВЕЗНО ПРОЧИТАТИ – ЛЕКАР КОЈИ СЕ У ВУХАНУ НАЈВИШЕ ДОКАЗАО ОТКРИВА: Ево како да се одбраните од КОРОНАВИРУСА и како да га препознате сами!

OBAVEZNO PROČITATI – LEKAR KOJI SE U VUHANU NAJVIŠE DOKAZAO OTKRIVA: Evo kako da se odbranite od KORONAVIRUSA i kako da ga prepoznate sami!

12 marta 2020

Kineska vlada je imenovala italijanskog lekara koji je radio u bolnici u Šenženu u Kini da se pridruži studijskoj grupi za virus pneumonije Vuhan ili korona virus (corona virus).

Napisao je vrlo zanimljiv članak, koji je rezimiran u nastavku:

– Ako prehlađenoj osobi curi nos i boli je grlo, nije zaražena virusom korone, jer pneumonija (upala pluća) daje suv kašalj bez curenja iz nosa. To je najlakši način da ga otkrijete.S druge strane, dobro je znati da Vuhan ili korona nisu otporni na toplotu i umiru na 26 do 27 stepeni. Stoga pijte puno toplih napitaka poput čaja sa začinskim biljem. Nije lek, ali je dobar za telo. Ispijanje tople tečnosti je efikasno u uništavanju svih virusa. Pokušajte da ne pijete hladna pića.

Izložite se suncu iako je hladno.

– Kada virus padne na metalnu površinu, živeće najmanje 12 sati. Zato zapamtite da, ako dođete u kontakt sa bilo kojom metalnom površinom, morate temeljno oprati ruke sapunom.

– Virus može ostati aktivan u tkivima 6-12 sati. Normalno sredstvo za pranje veša ubija virus. Zimsku odeću kojoj nije potrebno svakodnevno pranje, treba staviti na sunce da bi ubio virus.

INFORMACIJE O SIMPTOMIMA KORONSKE PNEUMONIJE:

– Prvo će zaraziti ždrelo, a zatim ćete osetiti suvo grlo koje će trajati 3 do 4 dana.

– Tada će se virus spojiti sa nazalnom tečnošću, prodreti u dušnik i ući u pluća prouzrokujući Vuhan pneumoniju. Ovaj postupak će trajati 5 do 6 dana.

– Pratiće je stanje upale pluća, visoka temperatura i otežano disanje. Nazalna kongestija nije poput uobičajenog nazalnog zagušenja. Osetićete kao da se davite u vodi. Važno je da odmah potražite lekarsku pomoć ako imate ovaj osećaj.

O PREVENCIJI:

– Najčešći način da se zarazite je da dodirnete stvari na javnim mestima kao što su ograde, ručke na vratima, ručke autobusa itd, zbog čega treba često da perete ruke. Virus može da živi u vašim rukama samo 5-10 minuta, ali mnoge stvari se mogu dogoditi za to kratko vreme, poput trljanja očiju.

– Preporučuje se grgljanje Betadinom kako biste eliminisali ili smanjili klice dok su još u grlu (pre nego što nastave prema plućima).

Organizam zaražen koronom (dok je virus mlad) ne mora da pokaže znake infekcije nekoliko dana. Kako znati da li je neko zaražen?

Najnovija informacija je da period inkubacije može biti i do 28 dana pre pojave simptoma korona virusa.

U trenutku kada osoba ima temperaturu / kašalj i ode u bolnicu, pluća mogu biti 50% fibrotična i možda bude prekasno.

Tajvanski stručnjaci predlažu da sami obavimo jednostavnu kontrolu svakog jutra.

– Duboko udahnite i zadržite dah više od 10 sekundi. Ako to radite bez kašlja, gušenja ili lošeg osećaja itd. To je dokaz da nema fibroze u plućima, što je osnovni pokazatelj da nema infekcije.

Svi treba da budemo sigurni da su nam usta i grla vlažna, NIKAD ne suva. Popijte malo vode svakih 15 minuta. ZAŠTO?

Čak i ako virus uđe u usta … pitka voda ili druga tečnost će ga preneti kroz jednjak do stomaka. Tamo će stomačne kiseline ubiti virus.

Ako ne pijete dovoljno vode redovno, virus može ući u dušnik i ući u pluća.

DEZIFEKCIJA OBUĆE PREKO KOJE JE MOGUĆ PRENOS

U flašu sa raspršivačem staviti 1/4 nekog sredstva za čišćenje na bazi hlora i 3/4 vode.

PRE ulaska u kuću poprskati obuću i odozdo i odozgo.

KOMENTARI5 komentara

 1. Lidija Lidija says:

  Da li ste ovaj tekst prepisali odnekud, jer kruži internetom dva dana? Ako virus nije otporan na višu temperaturu i umire na 27 stepeni, kako uopšte može da nam naškodi, kada naše telo ima 36 minimum?!

  • Jevrem says:

   Ne može da preživi napolju sam,dok se nije vezao za drugi živi organizam,čitajte pažljivo...

  • s.r.d.j says:

   Neverovatno kakvo neznanje. Bilogija za 5 razred osnovne.Virusi van tela tesko prezivljavaju. Jasno vam pise u textu. Nadam se da svoje misljenje umete da zadrzite za sebe jer ce tako biti bolje po vasu okolinu.

 2. Gagi says:

  Pijte narode kuvanu (vrucu) rakiju - pomalo. Svi koji su probali ovaj sumadijski caj znaju da se pluca dobro zagreju pri konzumiranju i ispijanju ovog leka nad lekovima.Taj caj se inace pije kada mu je visoka temperatura - skoro vreo, ta temperatura sigurno ubija ove nepozvane goste. Ova terapija je opasna, ima kontra dejstvo, posle konzumiranja se preporucuje lezanje i nikakva aktivnost kao sto je npr. voznja ili rasprava sa zenom.

  • Pera says:

   Pa moze i vino, jedino ne valja pivo, mada Cesi i to rade vekovima !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *