ОБЕЛОДАЊЕНЕ БЕЗБЕДНОСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ: Шиптари обучавају пилоте у Турској, купују половне америчке тенкове, пет авиона, лаку артиљерију, 12.000 ракетних бацача „армбруст“!

OBELODANJENE BEZBEDNOSNE INFORMACIJE: Šiptari obučavaju pilote u Turskoj, kupuju polovne američke tenkove, pet aviona, laku artiljeriju, 12.000 raketnih bacača „armbrust“!

4 avgusta 2018

Da Priština konstantno zvecka oružjem bilo je potpuno jasno kada su obelodanjene bezbednosne informacije o nabavci naoružanja i vojne opreme za buduću vojsku Kosova. U ovogodišnjem budžetu tzv. Kosova oko 40 miliona evra namenjeno je za kupovinu oružja i vojne opreme. Prema obaveštajnim informacijama Beograda, ovaj novac biće potrošen na nabavku veće količine modernih pušaka i pištolja, minobacača, lake artiljerije… Na listi albanskih želja su i polovni američki tenkovi.Prištinske vlasti uveliko pregovaraju i o nabavci pešadijskog naoružanja i helikoptera. U njihovom fokusu u prvoj fazi opremanja je pet savremenih višenamenskih letelica, zasad nepoznatog proizvođača. Partnera za ovaj posao Priština traži u Zapadnoj Evropi, a obuka pilota već je počela u Turskoj. Proces nabavke naoružanja i vojne opreme odvija se uz znanje i učešće međunarodnih i NATO snaga u Pokrajini. Posebno je zabrinjavajući podatak da su krajem prošle godine Albanci naručili čak 12.000 komada nemačkog lakog raketnog bacača „armbrust“, namenjenog uništavanju oklopnih ciljeva. Ovo naoružanje gotovo sigurno bilo bi upereno u srpske tenkove o borbena vozila u slučaju da u Beogradu bude doneta odluka da se zaštiti narod u Pokrajini.

Kosovske snage bezbednosti imaju oko 4.000 aktivnih pripadnika i 2.500 u rezervnom sastavu. Opremljene su pešadijskim naoružanjem zapadnih proizvođača, ali i delovima opreme iz vremena OVK.

(Novosti)

KOMENTARI8 komentara

 1. Moca says:

  Šiptari imaju pola miliona vojnika do zuba naoružanih u prvih 48 sati opšte mobilizacije. To su sve mladi i uglavnom isprani mozgovi koji bi bili udarna pesnica u slučaju većeg konflikta sa Srbijom. Armbrust i lako u glavnom moderno naoružanje je već u posedu šiptara,pa i starije streljačko naoružanje je u opticaju pa i lakši mitraljezi u kalibru 12,7 i 14,5 mm a da ne govorimo o minobacačima 82 i 120 mm na kojima se obučavaju u okolini Tropoje već duže vreme. Za razliku od naše kukačko narikačke šizofrene vlasti,šiptari spremaju i utreniravaju svoje ešelone. Ostalo im nije neophodno kada znamo da su Američki awaksi i avioni i sateliti uz podršku oklopne tehnike njima na usluzi. Okršaj bi bio krvav i neizvestan s’obzirom da vlast nija kupila nikakvo naoružanje u poslednjih 18 godina i duže. Floskule da više nećemo ratovati samo povećavaju apetite potencijalnim neprijateljima.

 2. Hruscov says:

  A nasi samo mudro cute i cekaju da se oformi vojska Kosova. Koja ce od prodaje narkotika, hleba i sladoleda Srbima da obezbede pomenuto oruzje i rese problem na Balkanu. Sta ce posle velike Albanije koju im Srbi dozvoljavaju...videcemo.

 3. Barakuda says:

  Srbi će doživjeti sudbinu palestinaca Srbi će biti novi palestinci na Balkanu sa ovakvom politikom, ko tebe kamenom, ti njega kruhom !

 4. Miraš says:

  Vrag bebu Kosovo ipak treba da rodi majka Srbija, a ta čudovišna trudnoća treba da se okonča Briselskim dogovaranjem. "Dete" koje se upravo radja već spremaju kako će da mlati i majku i sve ostale njene rodjake u regionu.

 5. Ognjen says:

  Niih treba zasuti teskom artiljerijom da celo kosovo bude kao vukovar.

  • doktrina soka says:

   Kindzale su u pripravnosti,ne berite brigu.Nije sve za javnost.

   • Karital says:

    Kladim se da im komandira kapetan Dragan?

  • Goran says:

   Napalm death

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *