„ОБИЧАН ТУПИ БРИТАНАЦ… БИО ЈЕ РАДОСНО ГЛУП И ЛИЧИО НА МЛАДОГ ЂАВОЛА“ – Медведев одговорио Камерону

„OBIČAN TUPI BRITANAC… BIO JE RADOSNO GLUP I LIČIO NA MLADOG ĐAVOLA“ – Medvedev odgovorio Kameronu

11 maja 2024

ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev pozvao je britanskog ministra spoljnih poslova Dejvida Kamerona da bude oprezniji u izjavama posle njegovih reči o potrebi borbe protiv ruskog predsednika Vladimira Putina „do gorkog kraja“.

– O borbi protiv Putina. Drugim rečima, borba protiv Rusije. Nemam pristojan odgovor, osim možda jednog. Dejvide, trebalo bi da budeš oprezniji – napisao je on na Telegram kanalu.Medvedev je rekao da će Moskva odgovoriti ako Velika Britanija i Francuska nastave da javno „blagosiljaju“ ukrajinske oružane snage za korišćenje raketa “Storm Šadou“ protiv Rusije i upozorio da će Rusija upotrebiti specijalnu municiju za udar na London.

– ‘Storm Shadow/SCALP-EG’ ne kontrolišu idioti u vezenim košuljama, već Britanci i Francuzi. Pod određenim okolnostima, odgovor za ovo neće leteti samo u Kijev. I ne samo sa konvencionalnim eksplozivom, već i sa specijalnom municijom. A uvežbavanje odgovora na takve napade je cilj planiranih vežbi. I čak i nedovoljno obrazovani moroni Njegovog Kraljevskog Veličanstva to bi trebalo da razumeju – naveo je Medvedev.

On je podsetio da je radio sa Kameronom u vreme kada je postao premijer Velike Britanije.

– Radio sam sa njim kada je postao premijer. Običan tupi Britanac. U to vreme bio je radosno glup i ličio je na mladog đavola koji se naslađuje svojim neočekivano stečenim položajem. Inače, tada nije bio ni patentirani rusofob – naveo je Medvedev.

Britanski list Dejli mejl objavio je danas da je Kameron pozvao Zapad da zauzme oštriji stav o ukrajinskom sukobu.

KOMENTARI3 komentara

  1. persida says:

    Kamerune, Kamerune, ali ti Rusi buse gume.

    • Džon Rakson says:

      Ma koliko mi mrski bili svetski "lingvistički vlasnici", svetski kolonizatori, pirati razbojnici, svetski mešetari i u svakoj otrovnoj čorbi obavezan sastojak, nadam se da će imati toliko samoodržavajuće svesti o trenutku u kome živimo. O tome da je "Union Jack" daleko od negdašnje svetske dominacije i da se u većini svetske populacije o njima na osnovu loših "zajedničkih iskustava" razmišlja sa izvesnim osvetoljubivim nabojem. Skotovi plaše "mečku sa rešeto", zaboravljaju da su u svetskim razmerama postali "obični", čak blizu minornog i nebitnog. Onog momenta kad (ako) se u svojoj imaginarnoj "važnosti" zaigraju stići će otrežnjenje. "Iz Rusije, sa ljubavlju", možda će da piše na poslatom uzvratnom "poklonu" u znak zahvalnosti za "Veliko Oktobarski poklon", za wwi, za wwii, za "širenje na istok" (naravo i Berlinu sleduje "poklončić"). Naravno Gordi Albion ima ... Bonda ... Džejms Bonda, "shaken not stirred", pa će on svakako da razreši tu situaciju. Naravno .... ako London bude postojao.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *