Обична фолија за необичне подухвате

Obična folija za neobične poduhvate

13 septembra 2018

SVAKA domaćica je ima u kući, a da ni ne zna za šta bi sve mogla da joj posluži. Aluminijumska folija nije samo „čuvar“ toplote i svežine jela, nego ima daleko širu primenu. Da li ste znali da uz njenu pomoć možete da savršeno očistite srebro? Ubacite komadić folije u tiganj, sipajte malo hladne vode i dve kašičice soli, pa stavite nakit ili escajg koji želite da očistite. Ostavite da odstoji tri-četiri minuta, a zatim predmete isperite i obrišite suvom krpom.

Ako ste shvatili da ste ostali bez žičanog sunđera za ribanje zagorelih ostataka sa dna šerpe, samo zgužvajte komad aluminijumske folije i zameniće vam potrebno „oruđe“.

Ukoliko su vam makaze postale tupe, ne morate da kupujete nove. Presavijte komad folije nekoliko puta i isecite ga makazama nekoliko puta. Videćete da su oštre kao da ste ih tek kupili.

Stvrdnuti smeđi šećer možete da vratite u „peskovito“ stanje tako što ćete ga zaviti u foliju i peći pet minuta u zagrejanoj rerni, na 150 stepeni.

Da bi vaši stari radijatori bolje grejali, zalepite parče deblje aluminijumske folije na karton, koji ćete staviti između zida i grejnog tela. Vodite računa da je strana sa folijom okrenuta ka radijatoru.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *