Објава рата!

Објава рата!

8 марта 2015

266724-files-us-finance-economy-nyseВол стрит журнал објавио је, позивајући се на америчко министарство финансија, да су (америчке – прим.прев.) власти заледиле активе двеју руских банака. Ради се о банци „РУСИЈА“, која је на рачуну у САД имала 572 милиона долара и о банци „СЕВЕРНИ МОРСКИ ПУТ“, којој је блокирано најмање 65 милиона долара.

Фактички се ради о отвореној објави рата. То пре свега због тога што су без суда и истраге де-факто одузете (да, управо баш то – залеђивање неготовинских актива исто је што и одузимање у корист државе у којој се то десило) новац субјеката, који нису имали никакве везе с доношењем политичких одлука, а још мање – икакве везе с ратом.

Банка „РУСИЈА“ била је прво руско правно лице које је погођено америчким санкцијама од сједињења Крима с Русијом.

По логици САД „РУСИЈА“ припада Јурију Коваљчуку, који је дошао под удар санкција зато што припада „блиском кругу“ око Путина. Колико можемо да схватимо „блиски круг“ није правни појам и не односи се на придружена лица. 28. априла под аналогне санкције пале су СМП банка (браће Аркадија и Бориса Ротенберга, који се такође убрајају у онај „блиски круг“) и банка „СОБИНБАНК“, која је у њеном власништву.

Овог пута дошло је до заплене рачуна, што је удар не само по акционарима и не само против њих, него је удар и на клијенте банке.

И да ли нас чуди што америчко правосуђе, њихово право, етика и морал желе да кривци буду кажњени а невини заштићени? Не не чуди нас – они су прагматични и цинично под маском борбе за добробит туђих народа остварују своје планове и на туђој муци зарађују паре.

То је само бизнис – ништа лично…

http://mikle1.livejournal.com/5022719.html

(за Васељенску превео: Коста Митић)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. LJuba NS says:

    Tako su izbombardovali Libiju ,srećom Vas nemogu,zaledili su Gadafijeve pare pošto su ga ubili i sada ćute.Toje lopovska DEMOKRATIJA koja je očigledna i zato treba BOJKOVATI Ameriku u svakom pogledu !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u