Објава рата!

Objava rata!

8 marta 2015

266724-files-us-finance-economy-nyseVol strit žurnal objavio je, pozivajući se na američko ministarstvo finansija, da su (američke – prim.prev.) vlasti zaledile aktive dveju ruskih banaka. Radi se o banci „RUSIJA“, koja je na računu u SAD imala 572 miliona dolara i o banci „SEVERNI MORSKI PUT“, kojoj je blokirano najmanje 65 miliona dolara.

Faktički se radi o otvorenoj objavi rata. To pre svega zbog toga što su bez suda i istrage de-fakto oduzete (da, upravo baš to – zaleđivanje negotovinskih aktiva isto je što i oduzimanje u korist države u kojoj se to desilo) novac subjekata, koji nisu imali nikakve veze s donošenjem političkih odluka, a još manje – ikakve veze s ratom.

Banka „RUSIJA“ bila je prvo rusko pravno lice koje je pogođeno američkim sankcijama od sjedinjenja Krima s Rusijom.

Po logici SAD „RUSIJA“ pripada Juriju Kovaljčuku, koji je došao pod udar sankcija zato što pripada „bliskom krugu“ oko Putina. Koliko možemo da shvatimo „bliski krug“ nije pravni pojam i ne odnosi se na pridružena lica. 28. aprila pod analogne sankcije pale su SMP banka (braće Arkadija i Borisa Rotenberga, koji se takođe ubrajaju u onaj „bliski krug“) i banka „SOBINBANK“, koja je u njenom vlasništvu.

Ovog puta došlo je do zaplene računa, što je udar ne samo po akcionarima i ne samo protiv njih, nego je udar i na klijente banke.

I da li nas čudi što američko pravosuđe, njihovo pravo, etika i moral žele da krivci budu kažnjeni a nevini zaštićeni? Ne ne čudi nas – oni su pragmatični i cinično pod maskom borbe za dobrobit tuđih naroda ostvaruju svoje planove i na tuđoj muci zarađuju pare.

To je samo biznis – ništa lično…

http://mikle1.livejournal.com/5022719.html

(za Vaseljensku preveo: Kosta Mitić)

KOMENTARIJedan komentar

  1. LJuba NS says:

    Tako su izbombardovali Libiju ,srećom Vas nemogu,zaledili su Gadafijeve pare pošto su ga ubili i sada ćute.Toje lopovska DEMOKRATIJA koja je očigledna i zato treba BOJKOVATI Ameriku u svakom pogledu !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *