ОБЈАВЉЕН ДОСАД НЕВИЂЕН СНИМАК ОДМАЗДЕ: Ево како Иранци бомбардују америчку базу (ВИДЕО)

OBJAVLJEN DOSAD NEVIĐEN SNIMAK ODMAZDE: Evo kako Iranci bombarduju američku bazu (VIDEO)

2 marta 2021

Pentagon je deklasifikovao do sada neviđen video snimak na kom se vidi kako je niz iranskih projektila pogodio američku vazduhoplovnu bazu u Iraku prošle godine, kao odgovor na američki napad i ubistvo iranskog generala Kasema Sulejmanija.

Deklasifikovan snimak objavljen je na Si-bi-esu i prikazuje kako šest projektila padaju na vazdušnu bazu Ajin al-Asad, u kojoj su se nalazile američke trupe na zapadu Iraka.Kratak snimak prikazuje projektile dok se zabijaju u hangare za održavanje aviona i druge bazne objekte, potom eksplodiraju a gust crn dim nadvija se na bazom.

Snimak je 8. januara 2020. godine načinio američki dron koji je leteo iznad baze, pet dana nakon što je Sulejmani ubijen u američkom vazdušnom napadu u blizini aerodroma u Bagdadu, po nalogu tadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa.

U napadima nije bilo mrtvih, ali je 110 pripadnika američke vojske zadobilo kontuzije mozga jer su se nalazili veoma blizu mestu eksplozija, navodi RT.

Iako su američki vojni zvaničnici tada pohvalili američke obaveštajne službe kako su ih prethodno upozorile na predstojeći napad i omogućili evakuaciju aviona i druge imovine, tadašnji irački premijer Adel Abdul Mahdi napomenuo je da je sam Iran Bagdadu uputio upozorenje koje je prosleđeno Vašingtonu. Iransko rukovodstvo takođe tvrdi da su kontranapadi bili demonstracija sile nakon ubistva Sulejmanija, bez namere da izazovu ljudske žrtve.

 

KOMENTARI6 komentara

 1. persida says:

  Za kaj ste bombardiral demokrate, oni zeliju samo doneti vam srecu.

  • padre says:

   To je ljudksa narav, nikadnisu zadovoljni!Vidi samo Irak, Avganistan i Tunis!Um se esto da uživaju u demokratiji, koju jim je na tanjuru donesena, oni se bune i tvrdoglavo ostaju pri svome, da njima takva demokratija ne treba!

  • Covid GEJts 2 .598 says:

   Tako je, bolje da su izbombardovali purgeraj i njihov Agram.

 2. šiško says:

  Ameri treba da znaju da je i ovakva reakcija Irana posledica njihove intervencija u SRJ 1999. I Irak je bio opomena, ali nekako su uspelavli da bar donekle opravdaju svoju intervenciju u Iraku, ali izgovor o zaštiti ljudskih prava u SRJ je bio potpuno neubedljiv jer su svi koji su iole poznavali Srbe znali da srpski teror nad manjinama prosto nije moguć ili verovatan. Te 1999. ceo svet je posmatrao divljačko bombardovanje Srbije i sve više postajao svestan da takva sudbina čeka svakog na planeti. Od tog momenta ceo svet je počeo da se priprema za odbranu od američkih napasnika. Sad imamo Iran, a biće ih sve više i više.

 3. M says:

  Kakav je to napad,ako su prije metu upozorili?!?Vic napad ili alibi napad?Pitanje za jedan dolar!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *