ОБЈАВЉЕН ДОСАД НЕВИЂЕН СНИМАК ОДМАЗДЕ: Ево како Иранци бомбардују америчку базу (ВИДЕО)

ОБЈАВЉЕН ДОСАД НЕВИЂЕН СНИМАК ОДМАЗДЕ: Ево како Иранци бомбардују америчку базу (ВИДЕО)

2 марта 2021

Пентагон је декласификовао до сада невиђен видео снимак на ком се види како је низ иранских пројектила погодио америчку ваздухопловну базу у Ираку прошле године, као одговор на амерички напад и убиство иранског генерала Касема Сулејманија.

Декласификован снимак објављен је на Си-би-есу и приказује како шест пројектила падају на ваздушну базу Ајин ал-Асад, у којој су се налазиле америчке трупе на западу Ирака.Кратак снимак приказује пројектиле док се забијају у хангаре за одржавање авиона и друге базне објекте, потом експлодирају а густ црн дим надвија се на базом.

Снимак је 8. јануара 2020. године начинио амерички дрон који је летео изнад базе, пет дана након што је Сулејмани убијен у америчком ваздушном нападу у близини аеродрома у Багдаду, по налогу тадашњег председника САД Доналда Трампа.

У нападима није било мртвих, али је 110 припадника америчке војске задобило контузије мозга јер су се налазили веома близу месту експлозија, наводи РТ.

Иако су амерички војни званичници тада похвалили америчке обавештајне службе како су их претходно упозориле на предстојећи напад и омогућили евакуацију авиона и друге имовине, тадашњи ирачки премијер Адел Абдул Махди напоменуо је да је сам Иран Багдаду упутио упозорење које је прослеђено Вашингтону. Иранско руководство такође тврди да су контранапади били демонстрација силе након убиства Сулејманија, без намере да изазову људске жртве.

 

KOMENTARI6 коментара

 1. persida says:

  Za kaj ste bombardiral demokrate, oni zeliju samo doneti vam srecu.

  • padre says:

   To je ljudksa narav, nikadnisu zadovoljni!Vidi samo Irak, Avganistan i Tunis!Um se esto da uživaju u demokratiji, koju jim je na tanjuru donesena, oni se bune i tvrdoglavo ostaju pri svome, da njima takva demokratija ne treba!

  • Covid GEJts 2 .598 says:

   Tako je, bolje da su izbombardovali purgeraj i njihov Agram.

 2. šiško says:

  Ameri treba da znaju da je i ovakva reakcija Irana posledica njihove intervencija u SRJ 1999. I Irak je bio opomena, ali nekako su uspelavli da bar donekle opravdaju svoju intervenciju u Iraku, ali izgovor o zaštiti ljudskih prava u SRJ je bio potpuno neubedljiv jer su svi koji su iole poznavali Srbe znali da srpski teror nad manjinama prosto nije moguć ili verovatan. Te 1999. ceo svet je posmatrao divljačko bombardovanje Srbije i sve više postajao svestan da takva sudbina čeka svakog na planeti. Od tog momenta ceo svet je počeo da se priprema za odbranu od američkih napasnika. Sad imamo Iran, a biće ih sve više i više.

 3. M says:

  Kakav je to napad,ako su prije metu upozorili?!?Vic napad ili alibi napad?Pitanje za jedan dolar!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u