ОБЈАВЉЕН НОВИ ПЕТОГОДИШЊИ КИНЕСКИ ПЛАН: Овако ће покорити Свет

OBJAVLJEN NOVI PETOGODIŠNJI KINESKI PLAN: Ovako će pokoriti Svet

20 decembra 2021

Kina ima za cilj da stvori milion inovativnih malih i srednjih preduzeća do 2025. godine, navodi se u vladinim smernicama o razvoju malih i srednjih preduzeća tokom perioda 14. petogodišnjeg plana (2021-2025).Kina će do tada, između ostalog, stvoriti 100.000 malih i srednjih preduzeća koja karakteriše specijalizacija, prefinjenost, jedinstvenost i inovativnost, kao i 10.000 kompanija tzv. „malih džinova“, čiji je fokus na vrhunskim tehnologijama, ističe se u vladinim smernicama.

Smernice su zajednički objavili Ministarstvo industrije i informacionih tehnologija Kine i 19 drugih ministarstava i vladinih resora.

Ciljevima je predviđeno da će izdaci za istraživanje i razvoj malih industrijskih preduzeća održati godišnji rast od iznad 10 odsto do 2025. godine, a broj prijava patenata će takođe biti povećan za 10 odsto na godišnjem nivou, preneo je Tanjug.

Pored toga, biće uloženi napori da se poboljša efikasnost usluga za mala i srednja preduzeća, kao i da se poboljšaju usluge digitalnim tehnologijama, ističe se u smernicama kineske vlade.

KOMENTARI3 komentara

  1. Za Srbiju says:

    Da, da ...

  2. Baki says:

    Sve će da nas preplave, rekao Nostradamus !

  3. Petrovgrad says:

    Ne mogu da verujem. Znači bar dve tisuće preduyeća u bivšoj SFRJ. po pesto u svakoj bradskoj republici Slovenija, Hrvatska Srbija i Severna ne Karolina nego ova naša BJRM. Monte Negro se ubraja u Srbistan, a BiH se deli u tri entiteta. Srpski, Hrvatski i treći Srpsko-hrvatski. Tako nas Kina vidi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *