Objavljen poziv na opštu mobilizaciju Srba za odlazak u Novorusiju; Rumunski dobrovoljci položili zakletvu vernosti Novorusiji

Objavljen poziv na opštu mobilizaciju Srba za odlazak u Novorusiju; Rumunski dobrovoljci položili zakletvu vernosti Novorusiji

14 septembra 2014

francsrNikola Perović bivši specijalac u francuskoj armiji, dobrovoljac u Donbasu i jedan od osnivača francusko-srpske brigade u Novorusiji, javno je pozvao sve Srbe da dođu u pomoć ruskom narodu i zaustave masakr ukrajinskih NATO trupa nad civilnim stanovništvom.  Pored kontakta na koji dobrovoljci mogu da se jave Perović je uputio poruku da smo potrebni našoj braći iz Donbasa.

Braćo Srbi!

Pozivam vas da se na današnji dan, 14. septembra, odazovete opštoj mobilizaciji i pridružite kontinentalnim snagama francusko-srpske brigade u Novorusiji. Ova borba je ključna, mi moramo učiniti sve da jednom zauvek zaustavimo masakr ukrajinskih marionetskih NATO trupa nad nevinim ruskim stanovništvom Donbasa. Ako izgubimo ovaj rat mi ponovo dozvoljavamo američkom imperijalizmu da diktira pravila ovog sveta. Mi Srbi smo već jednom na sopstvenoj koži osetili šta to znači, nad našim narodom je izvršen američka agresija i ratom u bivšoj Jugoslaviji sproveden neviđeni masakr, koji i danas traje na području Kosova i Metohije, svete srpske zemlje za koju ćemo se boriti do kraja!

Terajući nas da se pridružimo Evropskoj Uniji oni žele da prihvatimo stvari kao što su gej parade, da se pomirimo sa masovnom imigracijom, podelom našeg naroda i da u potpunosti zaboravimo našu tradiciju!

Slovenski brate, kakav život želiš?

Potrebni smo našoj braći iz Donbasa, sada je trenutak da nastupimo zajedno i glasno kažemo svetu kakav život želimo, život u svetu evropske dekadencije kojim upravlja američki imperijalizam ili da podržimu našu rusku braću koja se bore za očuvanje svoje tradicije i svog identiteta.

Nikola Perović

Kontakt-mejl na koji se možete javiti:

Brigadescontinentales@mail.ru

RUMUNSKI DOBROVOLJCI

Zakletvu  vernosti Novorosiji položio je bataljon stranih dobovoljaca. Gotovo svi su iz Rumunije i bezmalo svi su Rusi koji žive u toj zemlji.

Jedan od njih je moskovskoj televiziji Lajf njuz rekao: „Došli smo da se borimo za svoje sunarodnike. Mi smo protiv ugnjevatanja ruskojezičnog stanovništva Donbasa”.

Rumunski Rusi su doputovali u Donjecku Republiku iz Bukurešta.

RAZMENA ZAROBLJENIKA

Ukrajinske i proruske snage razmenile su danas zarobljenike. Umesto po 73 kako je bilo dogovoreno ukrajinci su predali 69 zarobljenika. Među onima koji su predati od strane ukrajinskih sanga nalazio se i jedan sveštzenik koji je, kako prenose ruski izvori, svedočio da je uhapšen samo zato što je bio sa svojom pastvom i da su ga ukrajinski borci tukli.

Premijer Donjecke narodne republike saopštio je da se u zarobljeništvu nalazi još 600 ukrajinskih boraca, a ne 100 kako je rekao predsednik Ukrajine Petro Porošenko.

(Pravda, Fakti, Novosti)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *