Објављен снимак израелског гранатирања Сирије! РУСИЈА САМО ГЛЕДАЛА

Objavljen snimak izraelskog granatiranja Sirije! RUSIJA SAMO GLEDALA

5 septembra 2018

Na internetu su se pojavili video-snimci raketa kojima je, kako se pretpostavlja, izraelska avijacija gađala provinciju Hamu.

Na jednom od snimaka koji je objavio sirijski portal „Orijent njuz“ vidi se let rakete u vazduhu, dok su na drugom zabeležene posledice eksplozije rakete na planini, nedaleko od grada.

Ranije je agencija SANA saopštila da je sirijska PVO odbila napad izraelske avijacije na području grada Vadi el Ujun u predgrađu Hame, oborivši pet raketa. Prema rečima vojnog izvora lista, mete napada su bile vojni objekti u Tartusu i Hami. U napadu je poginula jedna osoba, dok su četiri osobe povređene.

KOMENTARI9 komentara

 1. Miraš says:

  "RUSIJA SAMO GLEDALA" -zašto niste napisali IRAN JE SAMO GLEDAO?! Gadjani su već koji put iranski položaji u Siriji i pokazalo se opet da Iran nema zaštitu za svoje snage. Iran je napravio svoj ugovor (nezavisno do Rusije) o vojnoj pomoći Siriji. Kakva je ta iranska vojska koja je došla u vojnu pomoć napadnutoj zemlji, a nije sposobna ni da brani svoje položaje i baze? Za razliku od njih ruska vojska prisutna u Siriji uspešno čuva svoje baze. Svi bi najpre i vrlo rado da zameraju Rusiji, a sve tako kukavni i jadni negde u podsvesti ipak znaju da jedino Rusija brani.

 2. Deda Micko says:

  Cionisticku banditi koji se lazno predstavljaju kao Ruska armija u Siriji su najveca bruka za Rusiju. Putin sa jevrejskim bankarima iz Moskve ratuje za interese Izraela, a to predstavlja kao nesto sto se tice Rusije. On je ruski Vucic, covek koji ce sahraniti Rusiju.

 3. Jevrem says:

  Neće Rusi moći do veka samo da gledaju,ako su tamo moraju biti aktivni,inače rade protiv sebe...

  • Miraš says:

   Ruske vojne snage u Siriji jesu aktivne, zapravo veoma su aktivne jer bez pomoći VKS RF mnoge ili skoro sve operacije snaga SAA unazad tri godine ne bi bile uspešne. Zašto iranska vojska dosad nije unela u Siriju svoje sisteme S-300, a ima ih? Kakva je to vojska (iranska vojska) koju treba neka druga vojska da čuva? Kome će oni kao vojska da pomognu ako najpre nisu sposobni da čuvaju ni sami sebe?

 4. Roy says:

  A sta ste drugo ocekivali od Putina, Medvedeva i Lavrova koji su isto jevreji i koji idu da se mole rogonji na Zid Placa u Izrael.

  • Miraš says:

   Izrael u sirijskom ratu ima ulogu dežurnog kavgažije sa zadatkom da otvara sukobe i ratove za američku vojsku. Istovremeno Izrael je bio i država sponzor terorizma u Siriji što je ovih dana priznala i sama Izraelska vojska navodeći da su pobunjeničkim grupama blizu Golana u okviru izraelske operacije "DOBAR SUSED" davali pomoć u naoružanju i municiju ali i u novcu koji je od strane pobunjenika najviše korišćen za kupovinu dodatnog naoružanja. Zatim davali su im pomoć i u hrani, odeći, nafti, itd. Izrael je ipak mala država te on sam ne može ni da ima odgovornost za ono što će uraditi velike sile SAD, Rusija i druge veće vojne sile. U tom smislu Izrael ama baš ništa ne košta da se tamo na Bliskom istoku ponaša slično kao dežurni seoski spletkaroš i kavgadžija. Postoji i ogroman cionistički uticaj na odluke Bele kuće i Pentagona, ali odgovornost za primenu američke vojne sile je samo američka. Ne može svetska velesila i imperija poput američke da kaže npr.: Mi to ne bismo možda uradili, ali nagovorio nas je Izrael ili naš američki uticajan Jevrejin. SAD ima preko 320 miliona stanovnika, a od toga nepunih 6 miliona su Jevreji što je nepunih 2%. Na osnovu toga jasno je da je nemoguće tvrditi da je većina bogatih i uticajnih Amerikanaca jevrejskog porekla, oni koji sede u Senatu i Kongresu takodje. Ko god da je nekad mogao da utiče na Hitlera, ali odgovornost za drugi svetski rat prvenstveno je bila odgovornost Nemačke.

 5. E.Lirsch says:

  Od Putina jos samo budala ocekuje vojnu pomoc. On je i Donbas ostavio. I Armeniju osatvice i Belorusiju. Ali gas da proda e to mora. Sve kroz SEVERNE TOKOVE sa Hitlerovim naslednicima. Putin je jajara. Ko to ne vidi da die kod ocnog lekaar.

  • Miraš says:

   Ti si taj koji ne vidi. Pored klasičnog rata postoji i ekonomskli rat. Rusija ne sme da izgubi ni u ekonomskom ratu jer znamo onda šta sledi. Ako se desi još jedno ekonomsko slabljenje Rusije kao 80-tih i 90-tih godina nas bi u takvoj ponovljenoj situaciji sa zadovoljstvom zbrisali sa lica zemlje. Zato Rusija treba da prodaje svoj gas po svetu, treba da izgradi gasovod Severni tok 2 i treba da prodaje gas i Nemačkoj jer ona je baš veliki kupac. Ne samo to. Ti si izgleda po prirodi ljubomoran. Da imaš rodjenog brata pa da je dobro situiran verovatno bi ga večno ogovorao i zlobio protiv njega.

 6. Miraš says:

  Nešto drugo je u pitanju u ovoj fazi sirijskog rata. Postoji ozbiljan razlog zašto trpe podmukle udarce i Rusija i Iran; izgleda da nastoje da sirijski rat zasad ostane na nivou borbe protiv terorizma. To je strateški cilj saveznika Sirije i neće sebi dozvoliti da ih neko skrene s puta kao naivnu dečicu te zato trpe. Najveće terorističko leglo u Siriji je Idlib koje još nije ni načeto, a preti opasnost da se rat u Siriji proširi na sukob sa SAD i ostalim saveznicima i naravno i sa Izraelom. Izrael je zainteresovan za potpunu propast Sirije u svim varijantama, i sa Asadom i bez njega, te zato je preuzeo na sebe ulogu da što pre izazove sukobe većih sila i većih razmera koji bi se naravno odvijali preko teritorije Sirije. Izrael bi pozvao i krda najljućih slonova i nosoroga samo da Sirija bude zgažena. Takvo ponašanje Izraela odgovara i SAD i V.B. da bi sprečili uništenje legla najgorih terorista u Idlibu koji su njihove proksi snage; gotovo sve što radi Izrael radi u dogovoru sa Belom kućom i Pentagonom. Bez proksi snaga američka vojska nije sposobna nigde u svetu da egzistira,a kada im takve snage skloniš ili oduzmeš gotovi su. Sem terorista u Idlibu takodje su na putu su da izgube i Sirijske Kurde jer su na njihov račun pravili baš gadne ustupke Turskoj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *