ОБЈАВЉЕНА АРХИВА МАСОНА: Ево ко је саботирао истрагу о Титанику и ко је штитио Трбосека!

OBJAVLJENA ARHIVA MASONA: Evo ko je sabotirao istragu o Titaniku i ko je štitio Trboseka!

24 novembra 2015

masons 4365gNaime objavljena je tajna arhiva Slobodnih zidara u kojoj se nalaze imena 2 miliona masona od 1733. do 1923. godine. Ovo bi moglo, kako navode stručnjaci, da dovede do preispitivanja skoro 200 godina britanske istorije otkrivajući zapravo da su se masoni nalazili na svim nivoima nekada jedne od najmoćnijih monarhija na svetu, tvrde britanski mediji.

Za mnoge poznate Britance koji su bili masoni se odavno već zna – Vinston Čerčil, Oskar Vajld, Radjard Kipling… Ipak, sada se otkriva da su pojedine osobe, uključene u vezi istrage oko potonuća Titanika, bile članovi masonskih loža.

Naime istraga koju je sproveo američki senat pokazuje da mali broj čamaca rezultat labavih pravila a sve oči su uprte u Britanski odbor za trgovinu.

Ipak, istraga koju je sprovela Velika Britanija a pod nadzorom lorda Merseja oslobodila je Odbor odgovornosti. Slučajnost ili ne, tek lord Mersej je bio mason. Ali ne samo on već i predsednik Odbora za trgovinu Sidnej Bukston.

U arhivama se može takođe pronaći i to da su najmanje dvojica od petoro eksperata koji su bili ispitani povodom celog slučaja bili takođe masoni.

Tu nije kraj. Lord Pirie, koji je bio direktor brodogradilišta koje je napravilo Titanik bio je ujedno i slobodni zidar.
MISTERIJA ZVANA DŽEK TRBOSEK

Ipak, ono što još otkrivaju tajni arhivi je zapravo novo svetlo koje se baca na slučaj jednog od najpoznatijih masovnih ubica Velike Britanije – Džeka Trboseka.

Nova knjiga Bruka Robinsona tvrdi da je Džek Trbosek zapravo Majkl Majbrik. Robinson ističe da sva ubistva Trboseka nose pečat masonskog rituala – primera radi – na licu jedne od njegovih žrtava su ucrtana dva kompasa.

Džek Trbosek je možda konačno otkriven s obzirom na tvrde da se zapravo radilo o pevaču koga su štitili policajci inače članovi masonske lože.

Prema objavljenim tajnim spisima Majbrik i njegov brat Džejms – koji je prethodno prozvan Trbosek . su zapravo bili masoni.

„U vreme Džeka Trboseka u Parlamentu je bilo negde oko 360 Torijevaca od kojih su 330 bili masoni. Cela vladajuća klasa je bila u slobodnim zidarima. Poenta etike masona je – zaštititi bradstvo ma šta god se desilo. Oni nisu štitili Džeka Trboseka, oni su štitili sistem koji je Trbosek ugrozio. A štiteći sistem, morali su da zaštite i njega. A Trbosek je to znao“, tvrdi Robinson.

Prema arhivama slobodni zidari su bili istaknuti članovi Skotland Jarda uključujući i komesara Metropoliten policije ser čarlsa Vorena. Drugi dokazi dolaze od dvojice patologa. Oni su između ostalih kao i dva od tri doktora koji su ispitivali tela bili takođe masoni.

Tvrdi se da je Trbosek bio član lože od 1863 do 1887. To znači da je iz nje izašao samo godinu dana pre misterioznih ubistava žena u Istočnom Londonu.

(DailyMail/P.L., Kurir)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *