ОБЈАВЉЕНИ СТАТИСТИЧКИ ПОДАЦИ ИЗ ИТАЛИЈЕ: Ово је просек година умрлих од КОРОНАВИРУСА и ево од чега су боловали

OBJAVLJENI STATISTIČKI PODACI IZ ITALIJE: Ovo je prosek godina umrlih od KORONAVIRUSA i evo od čega su bolovali

20 marta 2020

VIŠE od 99 odsto Italijana preminulih od zaraze virusom korona imalo je već neku drugu ili više ozbiljnih bolesti.

Kako prenosi američka novinska agencija Blumberg, pozivajući se na istraživanje Instituta javnog zdravstva u Rimu, do 17. marta samo 0,8 odsto umrlih od virusa korona nije bolovalo od neke bolesti.Pokazalo se da je 25,1 odsto već imalo jednu ozbiljnu bolest, 25,6 odsto je imalo dve bolesti, a skoro svaka druga umrla osoba (48,5 odsto) već je imala tri ili više bolesti pre nego što su dobile virus.

Prethodno je saopšteno da je prosečna starost umrlih od virusa korona u Italiji 80 godina.

Do 17. marta umrlo je 17 ljudi mlađih od 50 godina. Sve te žrtve bili su muškarci sa ozbiljnim zdravstvenim problemima.

Nakon što je broj smrtno stradalih Italijana prešao 2.500, sa 150-odstotnim rastom prošle sedmice, italijanska državna zdravstvena organizacija proučila je podatke o umrlima kako bi došla do novih saznanja potrebnih u suzbijanju bolesti.

Više od 75 odsto umrlih imalo je visok pritisak, 35 odsto imalo je dijabetes, a trećina je bolovala od neke srčane bolesti.

Italija još ne vidi pozitivne posledice drastičnih mera suzbijanja širenja virusa korona koje su na snazi, a juče je zabeležen najveći broj preminulih osoba u 24 časa otkako je izbila pandemija COVID-19. Umrlo je čak 475 osoba, što je broj žrtava povećalo na gotovo 3.000.

Ukupni broj zaraženih virusom porastao je sa 31.506 na 35.713, što je porast od 13,35 posto, objavila je italijanska Civilna zaštita.

Kako javlja CNN, veliki broj lekara zaražen je zbog neadekvatnih mera zaštite u gotovo neljudskim uslovima rada po poljskim bolnicama, pretrpanim ustanovama, hodnicima…

„Suočeni smo s kolapsom zdravstvenog sistema. Opreme jednostavno nema dovoljno, lekari biraju koga će uopšte da leče. Jedino što bi nas moglo spasiti je ogromna finansijska injekcija, ali na sve se to trebalo misliti puno pre“, rekla je za CNN lekarka Kijara Bonini, i sama zaražena virusom korona.

Trenutno je u samoizolaciji, no dobila je prvi negativni nalaz. Čeka još jedan pa će nazad na posao.

Doktor Đorđo Palu, bivši predsednik i evropskog i italijanskog udruženja virologa te profesor virologije i mikrobiologije na Univerzitetu u Padovi rekao je CNN da se nakon uvođenja oštrijih mera društvenog distanciranja kroz desetak dana očekivao pad broja zaraženih, ali da je rezultat i njega razočarao. Tvrdi da je u ovom trenutku teško reći kad će se krivulja porasta broja zaraženih ublažiti. Ipak smatra kako su ove mere jedino rešenje.

„Alternative nema, a prava građana u ovom su trenutku manje bitna od sigurnosti“, upozorio je taj virolog koji je uveren da je drastične mere trebalo je uvesti ranije i da je bilo je greška zatvaranje samo 11 žarišta zaraze.

(Fakti)

KOMENTARI4 komentara

 1. Predrag says:

  niko više nije umro prirodnom smrću, sad su svi umrli od korone.

 2. Mile says:

  Blumberg piše. A što nam Blumberg ne napiše kako su i šta ovih dana rade Soroš i Odvrajtova?

 3. Savetodavac says:

  Šta je ovde vest? Da li postoji neko stariji od 80 godina bez ikakvih bolesti? Ako postoji koliko je takvih u okviru te populacije?

 4. Djoka says:

  Italijani su jedini od zapadnih zemalja koje su jevreji cionisti uzeli na zub. Najvise zbog neposlusnosti, a najvise sto pokusavaju da uvedu Kinu u evropu preko njih i zato se nemojte cuditi sto im cijasi i mi6 dodatno ubacuju koronu, refresh !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *