ОБЈАВЉЕНО ШТА ТАЧНО пише у ноти СУРИНАМА (ФОТО)

OBJAVLJENO ŠTA TAČNO piše u noti SURINAMA (FOTO)

31 oktobra 2017

Notu u kojoj se navodi da je Vlada Republike Surinam povukla priznanje Kosova poslala je Stalna misija Surinama u Ujedinjenim nacijama.

Kako se navodi u noti, ona je upućena na adrese Misije Srbije u UN, srpskog Ministarstva spoljnih poslova, ali i kosovskom ministarstvu.

U dokumentu zavedenom pod brojem DN 171/17 se navodi da se on odnosi na notu koju je Srbija poslala Surinamu 29. jula 2016. i da „prenosi odluku Vlade Republike Surinam o povlačenju priznanja Kosova i Metohije kao nezavisne i suverene države“.

Odluka je doneta 27. oktobra 2017. godine. Kako se navodi, Misija pri UN „ima čast“ da prenese ovu informaciju, „u iščekivanju zvaničnog odgovora Srbiji“ od surinamskog ministarstva spoljnih poslova.

„Diplomatska nota je poslata i ministarstvu spoljnih poslova Kosova 30. oktobra, u kojoj se informiše o pomenutoj odluci“, navodi se u dokumentu.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je na vanrednoj konferenciji za novinare objavio da je Surinam povukao odluku o priznanju Kosova, dok su iz Prištine poručili da je „Dačić šarlatan i da to nije istina“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *