Obnovljene borbe kod Mariupolja; Ukrajinci počeli široko pregrupisanje snaga

Obnovljene borbe kod Mariupolja; Ukrajinci počeli široko pregrupisanje snaga

7 septembra 2014

365625_EASTERN UKRAINEMinistarstvo odbrane Donjecke Republike objavilo je oko ponoći da su kod Mariupolja obnovljene borbe.

Prema saopštenju, prvi su Ukrajinci višecevnim raketnim bacačem „Grad” gađali položaje snaga DNR, a onda su one uzvratile.

U toku je, kako se naglašava, bitka sa korišćenjem teškog naoružanja.

A jedan od najpoznatijih vojnih komandanata Novorosije – Igor Bezler – upozorio je noćas: da je kijevska hunta prvi dan prekida vatre iskoristila za pregrupisavanje i koncentaciju snaga i da je obnovila ratna dejstva.

Pri tom je naveo ove podatke:

– sa 32 tenka strane proizvodnje hunta ušla u Debaljcevo, još 13 domaćih prebacili u Artjomovsk, plus još 7 balističkih raketa „Točka-U” i sedam višecevnih raketnih bacača,

– izvela jedinicu na put Slavjansk-Kramatorsk u pratnji 13 stranih tenkova,

– kod Mironovke – okrenuta prema Debaljcevu – stoji kolona huntinih oklopnih vozila duga 3-4 kilometra.

Bezler je ovome dodao sopstveni komentar: „Ukrajinska zločinačka vlast je obnovila ratne operacije. Sada više za nas nema puta nazad. Pred nama je samo dugi put napred – do samog Kijeva!”

Drugi komandiri i borci Novorosije javljali su noćas isto: da Ukrajinci pregrupišu snage na sve strane. Da na aerodrom Kramatorska ukrajinski vojno-transportni avioni sleću svakih 30-40 minuta, a da su iz Harkova Ukrajincima krenula pojačanja…

Poznati borac „Prohorov” (konspirativno ime) saopštio je noćas da Ukrajinci napadaju kod gradića Sčastje i da je njegova jedinica upravo odbila njihov pokušaj da zauzmu Pervomajskoje, a da su Kirovsk granatirali.

Zamenik ministra odbrane DNR Pavel Skakun ocenio je: „Iz dosadašnjeg iskustva znamo da Kijev svaki ratni predah koristi za pregrupisanje snaga. Bićemo veoma iznenađeni ako se to ne dogodi i ovoga puta. Uprkos svemu, poraz kijevske hunte više nije daleko”.

(Fakti.org)

KOMENTARI2 komentara

  1. Miloš says:

    Nema vam druge..., napred do fašističke kapitulacije !!

  2. zuba zubic says:

    KAKVO PRIMIRJE, OBORISE ONAJ AVION DA BI DOBILI U VREMENU, CIVILNI ZIVOTI NACIFASISTIMA NE ZNACE NISTA, ZATO NEMA PRIMIRJA, UDRI AKO MOZES.STRANI TENKOVI, NE MOGU DA VERUJEM.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *