Obradović: Ja sam žrtva medijske hajke

Obradović: Ja sam žrtva medijske hajke

28 jula 2013

Željko ObradovićMinistar prosvete, Žarko Obradović, rekao je da pitanje njegove odgovornosti nije sporno, ali da će o njoj biti reči kad se utvrde sve činjenice u vezi sa krađom testova za malu maturu, pišu “Večernje novosti“.

„Podignuta je optužnica protiv jedne osobe i suđenje počinje za koji dan. Činjenica je da je upis učenika izvršen na osnovu prethodnog uspeha i da je najveći broj njih upisao željenu školu ili smer. Činjenica je, takođe, i da sva ova priča oko mene ima i političku dimenziju, jer je DS pokrenuo inicijativu za moju smenu u Skupštini, koja je pravo mesto za utvrđivanje političke odgovornosti“, izjavio je Obradović.

Obradović tvrdi da je bio meta neviđene medijske kampanje koja je kulminirala pozivom jednog novinara „da bude obešen na Terazijama“. On navodi da zbog tog velikog pritiska u javnosti nisu vrednovani rezultati Ministarstva poput usvajanja strategija obrazovanja, povećanja broja doktoranada i studenata na budžetu, javnog poziva za obnovu 220 škola, a da istovremeno nije bilo otpuštanja i kašnjenja plata. Mnogo toga je urađeno.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *