Обрадовић: Нећемо бити обојених западних револуција, али хоћемо део великог опозиционог бунта

Obradović: Nećemo biti obojenih zapadnih revolucija, ali hoćemo deo velikog opozicionog bunta

2 juna 2017

Lično sam bio na svim protestima protiv aktuelne vlasti: od protesta koji su Dveri zajedno sa drugim organizacijama pravile protiv Briselskog sporazuma i izborne krađe, preko protesta Ujedinjenih sindikata penzionera Srbije i Sindikata penzionisanih vojnih lica, do protesta Unije sindikata prosvetnih radnika do protesta Sindikata Vojske i Policije.

Podržao sam i studentske i omladinske proteste protiv izborne krađe i medijskog mraka. Narodni poslanici Dveri živim štitom, kao danas u Beogradu, brane porodice koje su socijalno ugrožene i koje privatni izvršitelji izbacuju iz porodičnih domova.

Svuda smo, kao zaštitnici porodice i radnika, prisutni gde je danas porodica i radništvo ugroženo od ove vlasti, pljačkaških privatizacija, kriminalnih banaka i privatnih izvršitelja.

Delegacija Dveri koju sam predvodio prisustvovala je i jučerašnjem protestu na Trgu Republike i zajedničkoj protestnoj šetnji opozicije. Smatram da niko samostalno ne može da zaustavi medijske laži i diktaturu u kojoj živimo i da zajedničkim snagama treba da se suprotstavimo ovoj sve totalitarnijoj vlasti.

Već mesecima razgovaram o tome sa svim parlamentarnim i vanparlamentarnim opozicionim političkim liderima, ne računajući Nenada Čanka, Čedomira Jovanovića i Vojislava Šešelja – koji nisu opozicija. Očekujem da će se ti razgovori nastaviti narednih dana i da će voditi ka sve intenzivnijoj saradnji na opozicionoj strani političke scene.

Dveri su apsolutno raspoložene za razgovor o zajedničkim protestima protiv ove vlasti, o zajedničkoj borbi za fer i poštene izborne uslove, kao i o borbi za slobodu medija i ravnopravan medijski tretman svih političkih i izbornih aktera. Takođe smo spremni da razgovaramo i o mogućim ukrupnjavanjima na opozicionoj političkoj sceni i pravljenju šire predizborne koalicije za beogradske i eventualne vanredne parlamentarne izbore.

Nismo spremni da menjamo svoj politički program i uverenja i pravimo neprincipijalne koalicije. Naš cilj jeste srušiti ovu vlast, ali ne po cenu da sa vlašću rušimo i državu. Mi se ne borimo protiv države, već protiv vlasti. Nećemo biti deo nikakvih obojenih zapadnih revolucija, ali hoćemo da budemo deo velikog svenarodnog opozicionog bunta koji vodi u smenu vlasti i političke promene u Srbiji.

Političke, omladinske i sindikalne organizacije treba da sarađuju u borbi za promene u Srbiji i ujedine sve svoje snage u jedan veliki narodni opozicioni front protiv ove vlasti. Taj front može izaći na izbore u jednoj ili više kolona, prema ideološkim sličnostima i programskim opredeljenjima, ali treba da bude jedinstven u zajedničkoj borbi da u Srbiji uopšte imamo slobodne medije i slobodne izbore.

Među nama ima mnogo ideoloških i političkih razlika, pa i ozbiljnih suprotstavljenosti, ali je u ovom trenutku najvažnije. Oko toga se svi slažemo i oko toga treba sarađivati.

(Boško Obradović, predsednik Srpskog pokreta Dveri)

KOMENTARI3 komentara

  1. goran says:

    Zasto min je Bosko odvratniji cak i od Tadica? Zato jer se presvlacio barem pet puta.

  2. Trifun says:

    Obradoviću pokazao si svoje pravo lice kad si kleknuo ispred skota da bi ugurao zadnjicu u poslaničku stolicu. To se ne može obrisati ,zaboraviti i oprostiti NIKAD.

  3. goran says:

    Trifun je objasnio.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *