ОБРАДОВИЋ: „Нови премијер биће само икебана!“

OBRADOVIĆ: „Novi premijer biće samo ikebana!“

29 maja 2017

– Ko god bude došao na čelo Vlade Srbije biće samo ikebana, a Vladu će voditi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kaže lider „Dveri“ Boško Obradović.

Poslanici su se vratili u skupštinske klupe i već su tu rasprave „povišenih tenzija“. Obradović kaže da je Narodnu skupštinu uzurpirala vladajuća većina. Umesto da obavlja kontrolnu ulogu nad radom izvršne vlasti, Narodna skupština se pretvorila u servis Vlade Srbije, kaže on.

– Cilj je da se uguši jedini preostali glas opozicije. Maja Gojković već mesecima ne zakazuje niti jednu sednicu na aktuelnu temu, a po Poslovniku o radu je obavezna da to učini najmanje jednom mesečno. Ona ne saziva sednice Skupštine poslednjeg četvrtka u mesecu, kada bi Vlada trebalo da odgovara na pitanja narodnih poslanika. Izbegava da zakazuje sednice utorkom i četvrtkom, jer tada takođe poslanici imaju pravo da postavljaju poslanička pitanja. Konačno, niti jedan ministar već 10 meseci nije podneo izveštaj o svom radu, a to su prema Poslovniku, obavezni da čine na svaka tri meseca, kao i da dođu na sednice nadležnih skupštinskih odbora i odgovaraju na pitanja narodnih poslanika. Dokle ćemo svi u Srbiji trpeti poniženja i vređanja inteligencije i zdravog razuma kojima smo izloženi od naprednjačkog režima? Zar je moguće da smo dozvolili da Narodnu skupštinu vodi žena koja je promenila 10 stranaka i još ima morala da se bavi politikom i drži lekcije drugima? pita se lider „Dveri“ i bivši predsednički kandidat.

Na pitanje kako očekuje da će novoizabrani predsednik Vučić delovati sa mesta predsednika, Obradović kaže:

– Novi predsednik je izabran na neregularnim i pokradenim izborima. On će raditi isto što i do sada: držati redovne vanredne konferencije za medije svakoga dana i isključivo brinuti o održavanju medijskog mraka u Srbiji i o lažnoj slici u javnosti da je sve u redu i da živimo bolje nego ikad.

Za „Dveri“ kaže da je već u kampanji za beogradske izbore. Obilaze sve beogradske opštine i pripremaju program za Beograd kao porodičan grad.

– Svuda smo na terenu gde su ugrožene beogradske porodice i radnici. To je ono što nedostaje: politička organizacija koja štiti porodice od pljačkaških privatizacija, tajkuna, bankarskih derikoža, privatnih izvršitelja, lopovskih parking servisa, vlasti koje seku struju sirotinji, a opraštaju dugove bogatašima… To smo mi: zaštitnici porodice. Učešće na vanrednim parlamentarnim izborima opozicija mora usloviti fer i poštenim izbornim uslovima, a pre svega ravnopravnim medijskim tretmanom svih izbornih učesnika. Ako toga nema, opozicija treba da bojkotuje izbore i ogoli bezakonje vlasti.

Obradović kaže i da je u redovnom kontaktu sa svim liderima opozicije, i parlamentarne i vanparlamentarne. Otvoreno se zalaže za ujedinjavanje opozicionih snaga u jedan narodni blok protiv vlasti.

– Niko od nas pojedinačno ne može da smeni aktuelnu vlast. Samo udruženi možemo doneti političke promene u Beogradu i Srbiji.

(Blic)

KOMENTARIJedan komentar

  1. goran says:

    Udruzeni sa kime? Vec si se udrzivao sa Sandom Raskovic, pa smo videli kako je to bilo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *