ОБРАДОВИЋ ОШТРО ОПТУЖИО: Шутановац ради за…

OBRADOVIĆ OŠTRO OPTUŽIO: Šutanovac radi za…

26 juna 2017

(foto: Youtube printscreen)

Lider pokreta Dveri Boško Obradović ponovo je zapitao Dragana Šutanovca da li je on čovek na čelu DS koji radi u korist predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Lider Dveri je demokratama poručio da bi se on, da je član DS, zabrinuo da li na čelu stranke ima Vučićevog čoveka ucenjenog raznim aferama iz prošlosti.

U saopštenju dostavljenom medijima, Obradović je optužio Šutanovca i da se ne bavi opozicionom politikom, već da čeka poziv da uleti u neku sledeću „Vučićevu NATO vladu“.

„Da li je uloga Šutanovca da ovoj vlasti pomogne u sprovođenju svih zadataka njihovih zajedničkih mentora za Zapada, počevši od promene Ustava i izbacivanja Kosova i Metohije iz ustavne preambule do ulaska Srbije u NATO? Aleksandru Vučiću je potreban saradnik iz ‘opozicije’? Za tzv. unutrašnji dijalog o Kosovu i ulazak Srbije u NATO. Našao ih je u Čedomiru Jovanoviću i Nenadu Čanku. Sve mi se više čini i u Draganu Šutanovcu. Pod vođstvom Dragana Šutanovca DS nekako deluje mnogo manje opoziciono. Kao da Šutanovac spremno sedi na klupi i čeka poziv da uleti u neku sledeću Vučićevu NATO Vladu“, naveo je Obradović.

Šutanovac je, naime, prethodno izjavio da mu je fascinantno da Obradović pomišlja da može da pravi koaliciju sa DS-om.

„Čovek koji se zalaže da se ženama onemogući da raspolažu svojim telom, čovek koji Srbiju vidi u evroazijskom prostoru, zaglavljen u 14. veku je pomislio da može da bude naš predizborni koalicioni partner“, naveo je Šutanovac u intervjuu za Alo, a povodom predstojećih izbora u Beogradu.

Upitan da li njegov stav da Dveri nisu koalicioni partner za DS može da podeli opoziciju u dve kolone, Šutanovac je odgovorio da ne zna zašto se Dveri uzimaju kao relevantan faktor, te zapitao zašto se ne uzmu, na primer, Zavetnici ili Obraz.

„Na poslednjim izborima, gospodin Obradović je od građana dobio minornu podršku za svoju politiku. Dve opozicione kolone su logične. Siguran sam da svako ko se bavi izbornom političkom matematikom razume da ovde nema izbora za gradonačelnika, ovde su izbori za liste i dve kolone mogu u konačnom zbiru da imaju veći broj mandata nego da se udruže u jednu koja će više ljudi odbiti nego što će ih privući“, rekao je Šutanovac i dodao da veruje da u Srbiji moramo da otvorimo novu stranu politike na kojoj više neće biti mesta za neprirodne i neprincipijelne koalicije.

Ovo je drugi put za manje od petnaest dana da se Obradović i Šutanovac nađu u klinču povodom beogradskih izbora.

Šutanovac je, naime, tada izjavio da opozicija treba da se udruži za beogradske izbore, ali je isključio mogućnost saradnje sa Dverima, na šta je lider tog pokreta Obradović uzvratio pitanjem – za koga zapravo radi Šutanovac?

Obradović je tada rekao da Šutanovac svojim izjavama „pomaže“ da saradnja opozicije ne uspe, mada ne negira da se politike DS i Dveri ne poklapaju.

„Šutanovac sebi daje za pravo da određuje ko je opozicija, a ko ne, a sam izjavama pomaže Vučiću da saradnja opozicije ne uspe“, rekao je Obradović.

Poznato je, kazao je, da se Dveri i DS nikada ne mogu usaglasiti po pitanju ulaska Srbije u NATO, daljiih pregovora o pristupanju EU, Briselskih sporazuma i ekonomskog modela koji treba primeniti u Srbiji, ali ima dilemu, dodao je, u vezi sa Šutanovčevom izjavom da opozicija treba da se ujedini oko jasne platforme, jer nije dovoljna mržnja prema bilo kome.

Tome je prethodila izjava Šutanovca za beogradsku N1 tv da nije dovoljno organizovati se samo protiv Aleksandra Vučića, već da treba da se ponude rešenja za probleme u kojima se građani nalaze, i da opozicija tako izađe na izbore u Beogradu, a kasnije i na parlamentarne.

On je rekao da sve vreme vodi razgovore sa predsednikom Pokreta slobodnih građana Sašom Jankovićem i drugim liderima opozicije, a upitan da li su Dveri prihvatljiv koalicioni partner za DS, kaže da nisu i da se politika tog pokreta ne poklapa sa politikom DS.

Veruje da bi DS i Dveri u koaliciji imali čak i manje glasova, nego da na izbore izađu pojedinačno u dve kolone.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *