OBRATITE PAŽNJU: Na pijacama u Srbiji prodaju voće i povrće punjeno otrovnim hormonima!

OBRATITE PAŽNJU: Na pijacama u Srbiji prodaju voće i povrće punjeno otrovnim hormonima!

12 septembra 2014

pijaca-voce-575x357Povrće i voće koje kupujemo na pijacama prepuno je štetnog hormona etrela, koji kod ljudi može izazvati ozbiljne probleme sa metabolizmom i hormonske poremećaje!

Zbog sumnji da su mnogi ratari nakon katastrofalnih suša, koristili ovu i druge nedozvoljene supstance kako bi ubrzali rast plodova, Ministarstvo poljoprivrede Srbije najavilo je opsežnu istragu i rigorozne kazne za sve koje su ove materije koristili za brži rast voća i povrća.

U Srbiji je etrel mogao da se koristi do 1992. godine, a sada je zabranjen i kupuje se na crnom, mahom u Bosni i Hercegovini.

Stručnjaci ističu, da ukoliko se etrel unosi u organizam u većim količinama može i te kako da šteti zdravlju, a voće punjeno ovom supstancom iako izgleda lepo, uglavnom je bez ukusa i često nezrelo.

– Ispitaćemo više od planiranih 40 uzorka paradajza za ovu godinu i to na aktivne 63 supstance. Nelegalna upotreba takvog proizvoda može se ispitati jedino nesumičnim uzimanjem uzorka – kaže Snežana Savić Petrić iz Uprave za zaštitu bilja, za Informer.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Jasna Hadži Nikolić says:

    O kakvim katastrofalnim sušama se radi. Pa povrće se podavilo ovog proleća i istrulilo. Čisto sumnjam da su ratari uštekali povrće od prošle godine kad jeste bila suša pa ga sad izneli na tržište. Autor je, izgleda prespavao poplave.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *