OBRENOVAC DANAS: Šta se dešava u uništenom gradu nakon poplava

OBRENOVAC DANAS: Šta se dešava u uništenom gradu nakon poplava

19 maja 2014
obrenovacU Obrenovcu se voda osetno povlači, ali su i dalje delovi grada pod vodom. Evakuacija stanovništva se nastavlja. Zaštita Termoelentrane je prioritet ovog jutra, javljaju mediji. Počela je deratizacija terena i prikupljanje uginulih životinja kako ne bi došlo do širenja zaraze. MUP je naglasio da povratak evakuisanog stanovništva u Obrenovac nije dozvoljen.Kako javlja reporter Blica, voda i dalje prekriva stadion u naselju Vašarište, a glavna saobraćajnica u gradu, u Ulici Miloša Obrenovića deli obromna bara duboka skoro metar.

Građani sa jednog na drugi deo grada i dalje moraju da prelaze vojnim kamionima, dok se hranom i vodom snabdevaju od policije u centru grada.

Stanari iz naselja Topolica će izaći iz grada, pošto im je to preporučeno zbog zaraze, ali ipak neki od njih ostaju kako bi čuvali domove.

Policija od sedam sati ne dozvoljava da se uđe u grad. Tu su žandarmerija, vojska, ruski spasioci, članovi gorske službe.

Trenutna situacija u Obrenovcu je stabilna i tamo su najpotrebniji hrana i voda.

Nivo vode u Obrenovcu opada, a evakuacija stanovništva se nastavlja, izjavio je jutros načelnik operativnog gradskog centra za vanredne situacije Aleksandar Marsenić.

– U centar Obrenovca svakodnevno stiže pomoć u namirnicama, kao i u zaštiti od poplava. Evakuacija traje iz minuta u minut, gledamo da tom narodu pomognemo što je više moguće – rekao je Marsenić RTS-u.

On je apelovao na meštane Obrenovca koji su ostali u svojim domovima da ne izlaze iz kuća dok ne stigne pomoć kako bi bili evakuisani.

Ekipe za dezinfekciju su, prema njegovim rečima, upućene na teren.

Na pitanje gde ovog jutra ima najviše vode, Marsenić je odgovorio da je voda trenutno u stagnaciji.

– Mi smo u protekloj noći branili Sajam, Makiš, Progar…, Brankov most, Gazelu. Očekujemo da će danas i večeras sve biti u redu – rekao je on.

Prioritet odbrana TENT-a

Odbrana Termoelektrane “Nikola Tesla” u Obrenovcu prioritet je za ovo jutro. Prvi talas stigao je do Beograda i danas će se raditi na odbrani glavnog grada, ali je u ovom trenutku hitniji posao u Obrenovcu. Kako prenosi portal Mondo, od 28 kamiona sa džakovima napunjenih u zoru pored Kapetanije, 15 će da ostane za zaštitu savske obale u glavnom gradu, a 13 je hitno bude prebačeno za odbranu TENT.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *