OBRENOVAC: Stigla prva kolona, stroga kontrola na ulazu

OBRENOVAC: Stigla prva kolona, stroga kontrola na ulazu

22 маја 2014

obrenovac2Vlasnici, zakupci lokala u Obrenovcu na poziv MUP-a u kolonama stigli u Obrenovac. Na ulazu u opštinu rigorozne kontrole i postoji spisak onih koji mogu ući.

Podsetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo je sinoć vlasnike ili zakupce lokala iz pojedinih ulica u Obrenovcu, da do devet sati ujutru budu ispred tih objekata.

Pozvani su privatnici iz Ulice Miloša Obrenovića – od Kralja Petra do Ljube Nenadovića, Ulice vojvode Mišića – od Kralja Petra do Ljube Nenadovića i Ulice Vuka Karadžića – takođe od Kralja Petra do Ljube Nenadovića. Takođe su pozvani i vlasnici ili zakupci lokala iz poprečnih ulica: Gembeševa, Knez Mihailova, Zdravkovićeva, Ljube Nenadovića i Kralja Petra.

Kako javlja reporterka TV B92, jutros oko 10 h na ulazu u Obrenovac bila je velika kolona vozila u kojima su bili vlasnici i zakupci objekata. U Obrenovac su hteli i ljudi koji su želeli da vide u kakvom stanju je njihova imovina.

Međutim, na samom ulazu u Obrenovac je rigorozna kontrola koju sprovodi MUP i u Obrenovac ne može ući niko ko nije na spisku. Proverava se svako ime, svako vozilo, dodaje reporterka TV B92

Podsetimo, potpuni povratak evakuisanih Obrenovčana do daljeg je zabranjen zbog toga što je deo mesta i dalje pod vodom, ali i zbog mogućeg širenja zaraza.

Deo mesta je očišćen, a sa onih mesta gde je to bilo moguće uklonjeni su i leševi uginulih životinja. To je bila i prva faza čišćenja Obrenovca, a sada sledi i druga. Zbog toga su u to mesto pozvani svi muškarci meštani, koji bi trebalo sa nadležnim ekipama da rade na dezinfekciji i dezinsekciji objekata, ulica…

U Obrenovac su stigle i bugarske cisterne, koje bi trebalo znatno da pomognu.

Na stanovnike je još jednom apelovano da ne idu u Obrenovac i da ne počinju na svoju ruku čišćenje objekata, jer je opasnost oz izbijanja epidemija velika.

(B92)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u