OBRENOVAC: Uručeni ključevi 10 kuća

OBRENOVAC: Uručeni ključevi 10 kuća

16 novembra 2014

obrenovac35654Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, predstavnici Blic fondacije i TV Prva uručili su danas ključeve za 10 kuća porodicama kojima su kuće stradale u popolavama u Obrenovcu.

Vučić je zahvalio na velikoj podršci svima koji su pomogli da se ovaj posao obavi, koji su uputili pomoć Obrenovcu, ali i u još 45 opština koje su stradale u majskim poplavama.

Kako je naveo pre nekoliko meseci je počela realizacija ovog posla i dodao da je izuzetno zadovljan što se sve tako brzo završilo uzimajući u obzir i činjenicu da ovde nije postojala sekundarna infrastruktura te se u tom smislu zahvalio državnim organima, gradu Beogradu, EPS-u, koji su omogućili da se taj problem prevaziđe.

On je precizirao da se radi o 10 kuća, da je jedna površine 80 metara kvadratnih, a ostalih devet 60 kvadrata, da će u njih biti smeštena jedna tročlana porodica, kao i one sa dva ili jednim članom.

Premijer je dodao i da je u Obrenovcu doneto 5.600 rešenja i isplaćena pomoć za ljude koji su pretpreli štetu u poplavama, a da se 381 slučaj žalbi rešava.

Vučić je rekao i da će do 6. decembra biti završeno još 39 kuća koje se grade donacijom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Kuvajta, ali da će i sve druge kuće u Obrenovcu biti završene do početka kalendarske zime.

On je naglasio da je država pomogla koliko je mogla, da je ozbiljno pristupila poslu obnove i da će to nastaviti i dalje, istovremeno se zahvalivši svim ljudima koji su u tome pomogli.

Predsednik vlade se zahvalio i brojnim kompanijama koje su, kako je rekao, pokazale društvenu odgovornost, i posebnu zahvalnost izrazio još jednom Blicu i TV Prva.

Na kraju je poručio da kada se budu ostvarile planirane investicije u Obrenovcu i budu otvorena nova radna mesta, taj grad će za godinu dana biti bolje i lepše mesto za život nego što je to bio pre katastrofalnih popolava.

Jelena Drakulić Petrović, iz Blic fondacije, podvukla je da nije ništa važnije da se pored informisanja građana probudi solidarnost u svakome od nas.

Kako je naznačila novi krovovi ovih kuća pokazuju da je zajednička solidarnost pobedila.

Ona se zahvalila svima koji su pomogli Blic fondaciji da uputi pomoć ovoj i drugim opštinama i dodala da je pomoć stigla i iz drugih zemalja koje su članice te kompanije i precizirala da je odmah nakon poplava organizovanjem akcije „Pozovi pomozi“ na TV Prva, prikupljeno 22 miliona dinara što je iskorišćeno za pomoć unesrećenima.

Ona je dodala i da su kuće opremljene i belom tehnikom i nameštajem.

Ispred TV Prva obratio se Dragan Nenadović koji je podvukao da je ovo dokaz da kada se udružimo mnoge velike stvari možemo da napravimo.

On je ukazao i na pomoć koju je uputio vlasnik Antena grupe, zatim se zahvalio Ivanu Ivanoviću na njegovom angažovanju kao i ostalima koji su učestvovali u akciji.

Kuće su izgrađene u ulici Milovana Glišića, u obrenovačkom naselju Gaj 1, akcijom Blic fondacije i Televizije Prva.

Blic fondacija i TV Prva donirale su 10 kuća iz sredstava koje su prikupile humanitarnom emisijom „Pozovi pomozi“.

Država je ustupila zemljište a uz pomoć vladine Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja i nadležnih institucija obezbediće se neophodne dozvole i infrastrukturni priključci u zakonskom predviđenom roku, godinu dana nakon poplava.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *