ОБРТ: Француска променила став о будућем статусу КиМ

OBRT: Francuska promenila stav o budućem statusu KiM

8 septembra 2018

POSLE Berlina, u kratkom roku je i Pariz „omekšao“ svoj stav o eventualnom razgraničenju između Beograda i Prištine. Iako se do pre samo nekoliko dana Francuska držala svoje višegodišnje politike poštovanja postojećih međa na Balkanu, što je jasno istaknuto i na nedavnoj konferenciji ambasadora, ona je, posle napetosti u regionu pred rundu dijaloga u petak, preko portparola Ke d’Orseja poslala drugačiju poruku u kojoj se, između ostalog, ističe da je na dvema stranama da utvrde sadržaj sporazuma. To je ujedno bio i prvi zvanični stav Pariza o pitanju „razgraničenja“.– Francuska smatra da je na dvema stranama odgovornost da utvrde sadržaj sporazuma i da ispitaju sve opcije koje bi mogle da dovedu do sveobuhvatnog i definitivnog rešavanja ovog spora i jačanja stabilnosti regiona – odgovorio je portparol Ke d’Orseja na pitanje kakav je stav Francuske o razgovorima između Beograda i Prištine i mogućoj promeni „granične linije između Srbije i Kosova“.

U Ke d’Orseju su ovom prilikom naglasili da je rešavanje spora između Srbije i Kosova od ključne važnosti za održivu stabilizaciju Zapadnog Balkana i za konkretizaciju evropskih perspektiva obeju strana.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Velika Metla says:

    Sve šta uspeju otkinuti od Srbije za nacistički zapad je korisno! NI PO KOJU CENU SE NE SME ŠlihTARIMA DATI NI PEDALJ SRBSKE ZEMLJE! MILOŠEVIĆ JE NAPRAVIO KARDINALNU GREŠKU S POTPISIVANJEM "KUMANOVSKOG (NE)SPORAZUMA"!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *