ОБРУЧ ЗАТВОРЕН: Турци не жале ни људство ни оружје у последњем јуришу на Ал Баб! (ВИДЕО)

OBRUČ ZATVOREN: Turci ne žale ni ljudstvo ni oružje u poslednjem jurišu na Al Bab! (VIDEO)

8 februara 2017

Turkish army t45z Syria 56

Trka za Al Bab ponovo je u najvećem jeku nakon što su turske snage započele žestok napad na praktično opkoljene teroriste u severnom sirijskom gradu.

Nakon što su tokom jučerašnjeg dana zauzeli pozicije na zapadnomulazu u Al Bab, turska vojska i njihovi saveznici iz takozvane „Slobodne sirijske armije“ (SSA) započeli su udar iz svog raspoloživog oružja ne bi li uspeli da osvoje strateški važan grad pre nego što do njega stignu jedinice Sirijske arapske armije.

U ranim jutarnjim časovima elitne jedinice Turske armije u pratnji sirijskih „pobunjenika“ ponovo su osvojili tačke na zapadnoj strani Al Baba koje su već zauzimali prilikom ranijih pokušaja da uđu u grad.

I pored visokih gubitaka, pre svega među borcima SSA, turske snage uspele su da izvrše pritisak na položaje Islamske države i polako zatvaraju severozapadni deo Al Baba.

Sa druge strane, jedinice Sirijske arapske armije predvođene Tigrovim snagama, uz snažnu podršku ruske i sirijske avijacije, drugi dan za redom vode žestoke borbe za zatvaranje obruča oko Al Baba, presecanjem jedinog puta koji je preostao Islamskoj državi za snabdevanje grada.

Nakon žestokih borbi, SAA je preuzela kontrolu na putu između Fazule i Šamija, tako da je ID sada u bezizlaznoj situaciji. Pitanje je samo ko će prvi zauzeti grad koji se smatra čvorištem puteva severne Sirije.

Na zapadnom delu fronta, SAA i njeni saveznici su nastavili preuzimanje kontrole nad selima u toj oblasti. U brzim akcijama oslobođeni su Tuman i Deir Kak i Birat Al Bab.

Pogledajte jučerašnji video pregled situacije na frintu oko Al Baba:

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. milanm says:

    Koja igra! Turske snage i "pobunjenici" udruženi sa Turcima osvajaju Al Bab u dogovoru sa zapadni mentorima i ISIL-om. Bezočna borba za teritorij, komadanje Sirije. Samo mi nije jasan Putin da tako "olako" pre(o)putšta novonastalu situaciju, da kolo vode Turci?! Razumljivo je da ce osvajanjem Al Baba USA ostati veoma prisutna u Siriji preko upotrebljivih idiotskih država, organizacija i ljudi. Coveka je davno definisao Hegel kao historijski subjekt, ako je subjekt jer, ovo današnje školstvo mladost sveta zombira i ne nauči je ničemu. Mladi govore zaboravi prošlost gledaj u buducnost1 Da, slažem se samo, moramo znati i pamtiti mnoge stvari iz prošlosti da bi znali kako ce nam biti, možda, u buducnosti. WWII kada je bilo očigledno da ce Nemačka da bude slomljena sovjetskom kontraofanzivom nakon Staljingrada, zapadna vojna alijansa je brže bolje krenula sa danom D, iskrcavanje u Normandiji i olako došla do kraja skoro cele Nemačke!? Ništa novoga ne vidim u ovom danas šta se dešava sa Al Babom, Sirijom samo, su elementi malo preslagani! Verovati Turcima je isto kao čuvati pesak u situ!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *