ОБУКА УКРАЈИНСКИХ ПИЛОТА за коришћење америчких Ф-16 не иде како треба

OBUKA UKRAJINSKIH PILOTA za korišćenje američkih F-16 ne ide kako treba

15 juna 2024

Obuka ukrajinskih pilota za upravljanje američkim avionima F-16 ne ide dobro, mali je broj ukrajinskih vojnika koji prolaze obuku i nedostaje tehničkog osoblja, prenosi „Difens njuz“, pozivajući se na američke zvaničnike.

„Sistem obuke za F-16 je prilično oskudan“, rekao je viši zvaničnik američkog Ministarstva odbrane.Pritom, kako se dalje navodi, samo mali broj ukrajinskih pilota je pogodan za obuku za upravljanje F-16. „Za pripremu je potrebno poznavanje ozbiljnog stručnog engleskog. Pored toga, za pravilno održavanje borbenih aviona su neophodni timovi tehničara“, prenosi američki portal.

Trenutno je „desetak“ pilota na obuci, rekao je drugi anonimni izvor i pojasnio: „To je premali broj, a pritom su to samo piloti.“

Međutim, kako je rekao sagovornik, ne treba žuriti sa isporukom američkih aviona Kijevu, već treba sačekati trenutak kada bi to bilo korisno.

Amerika je pre otprilike godinu dana podržala ideju da evropske zemlje prebace borbene avione F-16 Kijevu, a prve bi to trebalo da urade Holandija i Danska. Tada je i počela obuka ukrajinskih pilota.

Amsterdam planira da isporuči američke avione već ove godine, dok Brisel namerava da ih isporuči do 2028. godine.

Moskva je više puta upozoravala zapadne države da isporuke naoružanja Ukrajini ni u kom slučaju neće promeniti situaciju na frontu, već će samo dodatno da produže sukob. Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je poručio da će Rusija na isporuku američkih aviona F-16 da gleda kao namerni signal NATO-a „u nuklearnoj sferi“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad5 says:

    hahah kako da obučavaju praznu pilotsku kabinu,neće avion da leti bez pilota a NJIH NEMA bar ne iz ukrjajine,taman posla da im daju f-16 pa da pola pobegne u rusiju...leteće američki piloti i verovatno će da im zavare sedišta za katapult da nemogu da prežive obaranje i budu zarobljeni...videćemo koliko će pilota ostati amerikancima posle ovog experimenta a rusi jedva čekaju da im budale pošalju pola avijacije u njihovu zasićenu i gustu PVO i da ih pobiju...zato ćute i prave se ludi na glupiranja sa f-16 pričama i "ukrajinskim pilotima":)...kada se NATO na kraju SLOMIJE i krenu da posegnu za nuk.udarima rusi će ih onda opegalti usnažnom i iznenadnom strateškom udaru a sad je izvesno da će NATO biti ispumpani balon u ovom rat u jer ruska armija JAČA ubrzano i ne slabi za razliku od dezorganizovan gomile sa zapada,to ej i najveća prdnost rusa oni nisu multinacionalna grupa pljačkaša u kojoj svako gleda samo svoj interes i deo plena koji reba da mu "pripadne posle pobede", oni su jedinstvena armija pod jedinstvenom komandom a to je ogromni +...takodje NATO ne može da izvrši mobilizaciju svog gradjanastva za napad an rusiju jer niko nije lud da gine za bankare i plaćeničku armiju ubica i pljačkaša u tudjoj veoma opasnoj zemlji naoružanoj do zuba..posegnuče a nuk.arsenalom i pre nego što pruže ruku ostaće bez nje,a stanovništvo će biti uništano u procesu..ko ih j.kad ćute i trpe stoltenberga i ostale parazite....ako njima nije stalo do života što bi se rusi gicali oko toga...kolateralna šteta to će zapad u kompletu da bude na kraju ove priče...a pariz i ostale "gradove svetla" sa zapada će da gledmo na razglednicma kao i dosad samo neće biti NOVIH naštampanih...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *