Очекивано, бахато, арогантно

Očekivano, bahato, arogantno

10 jula 2017

Piše: Emil Vlajki

Što čovjek više da kaže na očekivanu odluku Ustavnog suda BiH gdje trojica stranih sudaca plus dva muslimana/Bošnjaka rade što hoće na štetu Srba u ovoj „suverenoj i demokratskoj“ zemlji. Ali, prije svega, par riječi o suštini spora.

   1. Dan nezavisnosti BiH spada u neustavni, crni, krvavi humor. Po ustavu Socijalističke republike BiH, nijedan narod se nije smio preglasavati. Referendum, održan 1. marta 1992., kada su dva naroda preglasala treći, bio je, dakle, neustavan i doveo je do krvoprolića na ovim prostorima.

2. Dan državnosti, 25. novembar, koji je dan ZAVNO BiH-a, nema nikakve veze sa posebnom BiH državom. Jedina država koja je postojala u tom času bila je Jugoslavija, a nakon završetka NOB-a, opet Jugoslavija.

   Prema tome, sva avnojska zasjedanja su isključivo značila jačanje Jugoslavije na federalnim principima, a BiH je bila samo jedna od federalnih jedinica, i ništa više.

   Analiza ove odluke Ustavnog suda BiH, diskriminatorske prema Srbima, navodi na slijedeće zaključke:

1. BiH je, više nego ikada, okupirana zemlja. OHR, PIK i slična kolonijalna tijela mogu slabiti, ali NATO trupe, njihove bombe i (in)direktne prijetnje, neprekidno jačaju.

   2. Stvaranje „umjerene“ džamahirije na ovim prostorima sa većinskim muslimanskim stanovništvom, direktno je upereno protiv Evropske unije. Jasno je, da je BiH predodređena da bude stalan izvor terorizma i prijetnji te vrste ukoliko se Evropa previše drzne da se suprotstavi SAD.

   3. Zbog toga, po tko zna koji put treba ponoviti: BiH može jedino ući u NATO, a nikada u Evropu.

   4. Ova odluka Ustavnog suda BiH otvoreno je šamar opoziciji u Republici Srpskoj. Međunarodni silnici pokazuju da ne razlikuju „loših“ („dodikovaca“) od „dobrih“ (antidodikovaca) Srba, kao što se jedan, dobar, dio opozicije tome nadao surađujući sa ovim silnicima.

5. Stranci su postali bahati i arogantni više nego ikada, zato što se Dodiku, njihovom najljućem neprijatelju, završava predsjednički mandat. Oni misle da kad Dodik ode sa političke scene, da će svi ostali apsolutno surađivati s njima u pravljenju šerijatske države.

   Nastavak reakcija na ovu odluku Ustavnog suda je predvidljiv. Bit će puno buke koja će se ubrzo stišati. Ljeto je, zar ne? Slijedeće godine će biti izbori, a nakon toga će RS početi istinski kopniti. Oni koji budu „surađivali“ u uništenju srpstva, bit će postavljeni na vlast. Onda će doći „neizostavne ustavne promjene“, i nakon 2019., Republike Srpske će biti samo na papiru.

Barem tako stranci vide razvoj događaja.

Prof. dr. Emil Vlajki

P.S.

Ustavni sud Bosne i Hercegovine odbio je kao neosnovan zahtjev 30 poslanika Narodne skupštine Republike Srpske za ocjenu ustavnosti Zakona o proglašenju 1. marta Danom nezavisnosti Republike Bosne i Hercegovine, kao i zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o proglašenju 25. novembra Danom državnosti.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Beli Orao says:

    Vlajko i Dodo! Pripremite Novog mladog jakog i sigurnog " Dodu " za nastavak politike do sigurne Slobode !!!i Nezavisnosti od džamahidije!!! Krajišnik BO!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *