ОЧЕКУЈЕ СЕ ОДГОВОР РУСИЈЕ: Американци бомбардовали Асадове снаге!

OČEKUJE SE ODGOVOR RUSIJE: Amerikanci bombardovali Asadove snage!

7 decembra 2015

f-16-fighting-falcon-jet-syria-turkey-war 435Avioni koalicije koju predvode SAD navodno su ubile četiri vojnika sirijske arapske armije u pokrajini Dier dr Zor, koja se uglavnom nalazi pod kontrolom Islamske države. Ukoliko se ova informacija potvrdi, ovo bi bio prvi put da su avioni koalicije direktno gađali sirijske trupe.

Izvor iz sirijske vlade je potvrdio da se vazdušni napad dogodio i da je ima žrtava. On je takođe dodao da je nekoliko vozila uništeno.

Četiri sirijska vojnika su ubijena, a 16 je povređeno rekao je izvor vlade agenciji RIA Novosti.

– U vazdušnom napadu pogođeno je skladište municije koje pripada sirijskoj armiji u Dier al Zoru. Prema našim informacijama, četiri vojnika je poginulo a 16 je povređeno. Dva tenka su oštećena. To je bilo delo koalicije koju predvode SAD – dodao je izvor iz vlade.

Pokrajina Dier Al Zor nalazi se u istočnoj Siriji, a velikim deo se nalazi pod kontrolom Islamske države.

Ovaj region je od izuzetnog strateškog značaja za džihadiste jer sadrži veliki broj naftnih polja, koja su glavni izvor prihoda za Islamsku državu, prenosi RT.

Turski NATO avioni F-16 oborili su 24. novembra ruski bombarder Su-24 iznad Sirije nakon uspešnog bombardovanja naftne infrastrukture džihadista na sirijsko-turskoj granici. Jedan pilot je ubijen a drugi je spašen u brzoj operaciji. Ankara tvrdi da je ruski avion na kratko prešo u turskom vazdušnom prostoru.

Rusija je napad videla kao osvetu za uništenje terorističke naftne infrastrukture.
Putin je opisao čin kao „nož u leđa“ i optužio Erdogana da zarađuje od ilegalne trgovine naftom sa Islamskom državom i da finansira teroriste.

(Informer)

KOMENTARI2 komentara

  1. milan says:

    Ovo je simptomaticno. Prvo vika na Ruse da ne bombarduju ID, zatim Turci ruse SU24, sada SAD bombarduje sirijske snage. Sve to samo za sebe govori vise od diplomatskih izvrdavanja.

  2. M says:

    USA bombardirala sirijske snage,a onda rusi avionima bombardirali turske komandose unutar Sirije(turkmena)i prosirili radius svojih avio-ophodnji.Interesantan razvoj dogadjaja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *