ОЧИГЛЕДАН ДОКАЗ ШТА ЋЕ СЕ ДЕСИТИ: Руска војска шокирала Запад

OČIGLEDAN DOKAZ ŠTA ĆE SE DESITI: Ruska vojska šokirala Zapad

8 novembra 2018

Broj krstarećih raketa dostupnih ruskoj vojsci se povećao za 30 puta u proteklih šest godina, objavio je list ruskih oružanih snaga Krasnaya Zvezda.

Pored toga, broj kopnenih, pomorskih i vazdušnih nosača je porastao za više od 12 puta, objavio je ovaj list.

Ovo povećanje je pre svega posledica isporuke taktičko-operativnih raketnih sistema Iskander-M, kao i brodova i podmornica opremljenih Kalibr krstarećim raketama.Mediji su takođe objavili da zemlja završava razvoj dronova sposobnih da dostignu bilo koju destinaciju u kontinentalnoj Evropi, bilo da polete iz Kaljiningradske oblasti (najzapadniji deo Rusije) ili da lete do Kanade napuštajući autonomni distrikt Čukotka, Daleki Istok zemlje.

“Završavamo razvoj inovativnih sistema sposobnih za obavljanje zadataka na udaljenosti i do tri hiljade kilometara,“ navodi se u članku.

Prema infromacijama, Rusija je u proteklih šest godina stvorila skoro 40 vojnih jedinica specijalizovanih za bespilotne letelice koje su primile više od 1.800 dronova sposobnih za operacije izviđanja na udaljenosti i do 500 kilometara.

Ovo veliko povećanje je takođe usledilo jer su se Moskva i Peking dogovorili o novim isporukama oružja od strane Rusije, rekao je šef ruske delegacije u Kini Viktor Kladov.

Kao predstavnik Rostec kompanije, koja je deo ruske kompanije za izvoz oružja (Rosoboronexport), Kladov je rekao da ove dve zemlje aktivno sarađuju u svim tehničko-vojnim sferama, odnosno kopnu, vazduhu i moru.

Pored već potpisanih ugovora o prodaji S-400 sistema vazdušne odbrane i Su-35 lovaca, Peking i Moskva imaju mnoge druge projekte, rekao je Kladov.

“Nisam želeo da govorim o detaljima, ali mogu reći da smo nedavno potpisali još tri ugovora o prodaji oružja sa kineskom stranom,“ rekao je on.

Između 6. i 11. novembra, kineski grad Zuhai sprovodi aeromiting China Airshow 2018, kom prisustvuje ruska delegacija.

Ugovor o isporuci 24 Su-35 lovaca je potpisan 2015. godine i trebalo bi da bude završen 2019. godine. Iste godine, Moskva i Peking su se složili o prodaji S-400 sistema, a isporuka se očekuje do 2020. godine. Kladov je uveren da će Rusija obavljati izvoz u dogovorenim rokovima.

Pored toga, Moskva će Majnmaru isporučiti šest Su-30SM boraca po ugovoru potpisanom ove godine, kao i šest Yak-10 aviona za obuku.

Ukupno, Rosoboronexport će u 2019. godini izvesti oružja u vrednosti od 13,4 milijarde dolara.

Stoga, uprkos snažnoj konkurenciji na tržištu i sankcijama protiv Rusije, prodaja oružja sledeće godine neće biti niža nego u 2018. godini, zaključio je predstavnik ruske države.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI5 komentara

 1. Nostalgicar says:

  "...o prodaji S-400 sistema vazdušne odbrane i Su-35 boraca..." Su-35 BORACA? Kakav je ovo prevod... mislim stvarno...

 2. opet ja says:

  Prevod sa google translate ili je u pitanju neka osoba koja pojma nema da Fighter znači Lovac, u ovom kontekstu, a ne Borac. Inače Rusi, a i Kinezi brzo smanjuju razliku koju je NATO imao u bespilotnim letlicama, a i krstarećim raketama. A u PVO su 20 godina ispred zapada.

  • Velika Metla says:

   opet ja,zar "fajter" ne znači BORAC? A "hanter" lovac?

   • Zemunac says:

    Znači ali se prevod nikad ne radi bukvalno kao na gugl prevodiocu. Možeš ti njega donekle da koristiš ali je potrebno mnogo više poznavati jezike da bi znao da fighter kad je avijacija u pitanju na srpskom se kaže lovac a ne borac. Od toga je lovačka avijacija a ne boračka.

 3. Deda Micko says:

  Mogu da onduliraju, niko ne sme da dirne Izrael. I Rusi i Ameri mogu samo da ratuju za cionisticke ciljeve, nikako za svoje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *