Od afere „Agrobanka“, samo jedan ostao u pritvoru

Od afere „Agrobanka“, samo jedan ostao u pritvoru

12 maja 2013

agrobankaOd afere „Agrobanka“, u pritvoru je ostao samo jedan od uhapšenih.Specijalni sud u Beogradu produžio je pritvor za još 30 dana bivšem predsedniku Izvršnog odbora “Agrobanke“ Dušanu Antoniću, dok su njegovi saradnici pušteni da se brane sa slobode ili su prebačeni u kućni pritvor.

Portparol Višeg suda u Beogradu Dušica Ristić je izjavila da je Posebno odeljenje tog suda, nakon što je Apelacioni sud po žalbama ukinuo rešenje kojim je Antoniću i još osmorici njegovih saradnika krajem aprila pritvor produžen, ponovo razmorio razloge za pritvor.

„Imajući u vidu primedbe Apelacionog suda, krivično vanpretresno veće je u utorak trojici optuženih pritvor zamenilo merom zabrane napuštanja stana (kućni pritvor), a petorici optuženih pritvor je ukinulo.“ – navela je ona.

Antoniću je pritvor produžen za još 30 dana zbog opasnosti da bi mogao da ponovi krivično delo, kazala je Ristić. Antonić je u pritvoru od hapšenja 8. avgusta 2012.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 30. aprila optužnicu protiv Antonića i još 20 lica zbog sumnje da su tu banku oštetili za 84 miliona evra.

(Srbel.net)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *