ОД ДАНАС СВЕТ ВИШЕ НИЈЕ ИСТИ: Руска војска пустила у употребу најстрашније нуклеарно оружје свих времена

OD DANAS SVET VIŠE NIJE ISTI: Ruska vojska pustila u upotrebu najstrašnije nuklearno oružje svih vremena

28 decembra 2019

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu podneo je izveštaj ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da je na dežurstvo stupio prvi raketni kompleks strateške namene sa blokom „Avangard“.

Reč je o hiperzvučnom krstarećem bloku koji je u stanju da nosi nuklearne i konvencionalne bojeve glave.Pored toga, „Avangard“ ima interkontinentalni domet i može da leti u gustim slojevima atmosfere, na granici sa stratosferom, a u stanju je da razvije brzinu 27 puta bržu od zvuka.

Ocenjuje se da je u ovom trenutku to najbrži objekat na svetu, a pri takvoj brzini praktično nijedan protivraketni sistem neće biti u mogućnosti da ga zaustavi.

Putin je ranije „Avangard“ nazvao „adekvatnim i asimetričnim“ odgovorom na američki sistem protivraketne odbrane. Za njega se prvi put čulo tokom govora ruskog lidera pred Federalnom skupštinom u martu 2018. godine.

KOMENTARI8 komentara

 1. Gagi says:

  Dajte nam draga braco neku mrvicu od tog cuda, da bar malo smirimo namucenu dusu.

  • Kulak says:

   Može li jedan projektil na kuću zlikovca mila đukanovića u Podgorici kad on bude u njoj,pa da rešimo i taj problem? Ili će teror tog bandita i njegovih 1999 policajaca nad Srbima u Crnoj Gori trajati večno?

 2. Vojna i ojdeSve says:

  Dache dache nam svima... Sve shta je izmisleno i upotrebeno je....

 3. persida says:

  Kad poleti Avangard, ne vredi ti gard.

 4. Miroslav says:

  Jednom, kada Srbi budu na vlasti u Srbiji,dezurace na aerodromu Batajnica MIGovi naoruzani Kinzalima, Avangard rakete, S - 400, i sve drugo najsavremenije. Potrebno je samo prozapadne fasiste u Srbiji onesposobiti i pozvati bracu Ruse da nam pomognu. Zapamtite, mi moramo pozvati Ruse da nam pomognu, to je jedini nacin da oni dodju.

  • Pera says:

   Lepo receno, ali uzalud. Prvo treba da se pokajemo, da prestanemo da se pljujemo medjusobno i da molimo dragog Boga da nam posalje Srbina za vladara ! E onda mozemo ocekivati da ce takav pozvati Ruse, ili ce nam Bog smisliti spasenje, prvo duhovno pa onda i telesno !

   • Miroslav Popović says:

    Istina

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *