Од „ЕУ без алтернативе“ до Балканије – „алтернативе“ без ЕУ

Od „EU bez alternative“ do Balkanije – „alternative“ bez EU

13 juna 2017

Samo što je srbolovka zapadne Alijanse do kraja zatvorena ulaskom Crne Gore u NATO i dolaskom Soroševe garniture na vlast u Makedoniji, čime su Rusiji zamandaljena vrata uticaja, Merkelova je, najavom Maršalovog plana II „samodovoljnog“ razvoja zapadnog Balkana, „bez ulaska u EU do daljnjeg“ (na sveto nikad), osudila regiju na ulogu „bantustana“, nekakve nove konfederacije za okupljanje „evropskih urođenika“. I tako opet zabetonirala status Balkana kao „večnog predsoblja“ zapadne civilizacije.

U stvari, Merkelova samo vraća točak istorije na K und K austrougarski model krajina, balkanskog zaštitnog tampona Evrope prema Turskoj, ali i prema rastućoj napasti islamskog fundamentalizma – ISIS, američke antievropske kaznene konjice. Tako bi Srbi, po nalogu muti i veberovske protestantske etike pragmatizma, podmićeni EU grantovima, zapatili interesno „bratstvo i jedinstvo“ u još jednoj Jugoslaviji. I to sa vehabijama, bugarofilima, svojom narogušenom, na islam preverenom braćom, potom Arnautima, pa rasrbljenim Srbima Crne Gore, na sve to još i ozakonivši otimačinu Kosova i Metohije od strane Albanaca… Cinizam, bez ikakve sumnje na nivou suicidalnog moralnog (auto)genocida Srba. A osmišljen u istorijskoj retorti vatikanske, vekovno dvolične, politike prema Pravoslavlju.

Projektom zvaničnog naziva Berlin plus, Nemačka je konačno otkrila da je u Briselu, na njen nalog, iza kulisa „pregovora“, napuštena ideja uljuđivanja „balkanske krčme“, e da bi koliko-toliko bila prihvatljiva za EU „civilizaciju“.

Tom iznenadnom promenom pravca od EU bez alternative, do alternative bez EU, postao je očigledan i pravi dosadašnji učinak „naprednih“ kompradora srpske vladajuće elite. Oni su, u senci „otvaranja poglavlja“ za približavanje fatamorgani EU, još od 2012, utirali put narudžbama iz voljenog Berlina koje, zapravo, vode parčanju Srbije. Od prepuštanja Kosova i Metohije, pa sve do proglašenja Nemaca – „domaćinima“ Vojvodine.

To se, bez zastoja, odvija kroz vladavinu nevladinih neoliberalnih vlada u Srbiji. Ali će izborom novog premijera, ovoga puta, neizbežno doći i do obelodanjivanja pravog salda Vučićeve politike, opšteg stanja negativne nule razvoja i standarda, čemu su najviše doprineli upravi ministri „eksperti“ zelenaške alijanse MMF i Svetske banke.

Ponuđeni projekat je, u stvari, bezuslovna direktiva evropske gazdarice muti svom miljeniku u Beogradu, da se, uz danajske grantove, pomogne (korak po korak) preobraženju planirane „carinske unije“ (navodno Vučićeve ideje) u nekakavu konfederaciju Albanije, „Kosova“, Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, a verovatno i Crne Gore – „Balkaniju“.

Dugo je građena ta klopka za konačnu disoluciju Srbije. U njoj bi Srbima, umesto versajskih Hrvata, sada, kao partner, i to stariji, bili prilepljeni Albanci, miljenici Vašingtona, a njihova je populacija, posle preporuka Prizrenske lige, u demografskom cunamiju. Neprekidno.To je, zapravo, ono eksplozivno punjenje čuvenog „balkanskog bureta“.

Pritom, Srbima je, ne samo iz zapadnih centara moći, već i u najnovijoj knjizi alijas Draže, nekada „kralja trgova“, a sada vatrenog atlantiste, pripisano namerno rušenje „zajedničkog krova“ Jugoslavije, pod kojim su svi Srbi živeli u istoj državi. Vešto – baš po dvostrukim standardima (i narudžbi) Zapada, a zapisano kao u Bibliji, jasno prezentovano u udžbenicima CIA. Sve za proizvodnju povoda „humanitarne“ intervencije tipa Račka, recimo.

Sve to namamljivanje i manipulisanje, nešto kao bućkalo za naivne Srbe, jasno proviruje kao udica iz mamca nazvanog fondovi za razvoj regije, ali i posle napadnog Vučićevog insistiranja da put u EU ( valjda – prema severu), u stvari, ide okretanjem ka jugu. Autobanima ka Draču i Podgorici, pa ka Baru i Boki, gde će, nad „ruskom pretnjom“ na Balkanu, bdeti delovi američke Šeste flote.

Baš kao i kada su uvedene sankcije Jugoslaviji (koju su, po Draškoviću, srušili samo Srbi), zatvoren je Otrant, maja 1992. Već tada, u štabu intervencionističke globale, Crna Gora je viđena u NATO, a ovaj hroničar je, u ulozi dopisnika Tanjuga, u prostorijama Stampe estere, udruženja stranih dopisnika, po kritički propraćao brojne Milove delegacije poslate u Rim i Vatikan da (zapravo) isposluju današnji status NATO „montenegrina“ – NATO „junačina“ i uzdanica. Kako to da Sloba ništa nije video i znao? Čudo?

U svakom slučaju, dopisnik je bio primoran da se „sam vrati u Beograd“ (jer nije poštovao uređivačku politiku prozapadnog lobija grupe urednika, budže agencije Beta), a na njegovo je mesto došao kolega iz Pogorice. Da olakša posao prikrivanja budućeg otcepljenja Crne Gore i „transfera“ u NATO.

Flota za blokadu SFRJ zvala se Stanford – flota za brze intervencije, a njenu zloslutnu misiju ukidanja Jugoslavije ispratio je, iz Napulja, dopisnik Tanjuga, sa motom za akciju u vidu poruke pape Jovana Pavla II, poslate u svet preko kardinala Anđela Sodana, sekretara Vatikana: „Treba odseći srpsku agresorsku ruku“. Eto, dakle, ko je stvarno „ubio Katarinu“, proterao Srbe uz nešto pomoći ustaša iz Hrvatske, te odsekao Kosovo i Metohiju od Srbije.

Ako do Balkanije bude došlo, neće biti potrebe za formalnim priznanjem „države Kosovo“ koje, blago nama, ostaje u „Jugoslaviji“ (Balkaniji), čije je i formalno ozakonjenje, inače, u mentalnom sklopu kompradora, jedini ozbiljni problem. Jer bi moglo da omete doživotnost svih ključnih funkcija ove višegodišnje čudotvorne koalicije komunista slobista, sad atlantista, sa lažnim nacionalistima, (bivšim) radikalima –kabaretskim četnicima bulajićevske kostimografije, slične imidžu njihove SPO braće, na čelu sa alijas Čičom.

CIA je, u svome izveštaju od 1970. do 1990, objavljenom pre oko decenije na internetu, a u vezi sa zbivanjima pred raspad SFRJ, napisala i sledeće: „Rusi neće intevenisati da bi spasli SFRJ, a Drašković i Šešelj imaju ulogu električnih zečeva da namame Miloševića u „srpski nacionalistički ekstremizam“ i tako onemoguće bilo kakav eventualni mirni razlaz članica federacije u raspadu. Manimo se, dakle, romanesknih (lažnih) lekcija o tome ko je „pravi krivac“ za građanski rat. Neka istorija jednoga dana kaže svoje. A nije, uzgred budi rečeno, još otkrila ni pravu ulogu Tita i „revolucije“ španskih boraca trockističke provenijencije, čija deca drmaju Srbijom.

Za tu družinu pravih komunista i lažnih monarhista je Hilari, najavljujući je još na vlasti neposlušnom Tadiću, 2008. u Beogradu, rekla: „Došli smo do zaključka da će balkanske probleme najbolje rešiti oni koji su ih i stvorili“. Socijalisti i radikali. A i Šreder je poradio na njihovom uskrsnuću pri stvaranju prelazne koalicije Dačić – Tadić, tokom neformalne posete Beogradu uoči izbora. Da bi Tadić, potom, ustupio mesto Tomi, a ovaj Vučiću.

To sa nameštanjem svojih trojanaca i sa podmićivanjem fondovima koje kasnije maznu NVO i strani „eksperti“ pozvani da nas sređuju, inače, nije ništa novo. Slična tehnika podmetnuta je Beogradu i kod onog čuvenog potpisa Đelićevim penkalom na SSP.

Ispostavilo se da je cena tog pristanka, uz ukidanje viza (mo’š misliti), enormna, a od ove jeseni Srbi ostaju ne samo bez resursa (već rasprodanih), već i svedeni na podmićene plaćene predstraže EU, bez tla pod nogama, i to doslovno, jer će i zemlja biti na prodaju. Mislimo – oranice. Srbija kao zemlja je, još od dvehiljadite, izdata neoliberalnim pljačkašima na lizing i procenat.

Mogao se ovaj razvoj događaja i pretpostaviti. Ali „analitičari“, oni dežurni na TV i stranicama najtiražnije štampe, pogotovo oni otvoreno prorežimski, čuvaju se te goruće teme Balkanije. Koju je, inače, lansirao još „disident“, otac OVK Adem Demaći, kao gost Beogradskog kruga, 1999. u Domu omladine, sada – Američkoj kući, pozdravljen burno aplauzima članova GSS i demokrata, to svedoči ovaj hroničar.

Klone se oni, kao đavo od krsta, ulaska u tu priču, ali i zaključka da Vučićev autoput prema Prištini, koji je naredba Berlina (zapravo – Vašingtona), nikako ne može da završi na severu, u „Evropi“, ako ide na jug, prema bazama NATO u Albaniji.

Dotle će novi predsednik, verovatno i nadalje pravi (stari) premijer, ali kao glas iz trbuha novog, raditi, prema „načertaniju“ Maršala II, na izgradnji „treće Jugoslavije“, sve dok joj ne istekne strateški planiran rok. Baš kao i onoj drugoj, Titovoj.

Taj pravac naše sudbine zapravo je u nadležnosti budućeg javnog predvodnika EUropskog krila NATO – Nemačke. Realizacija je to starog američkog „Plana za jugoistočnu Evropu“, SECI, na čijem je čelu bio kum Zorana Điđića (podsetimo – „nemačkog đaka“, kome se ovih dana diže spomenik), bivši suvlasnik Politike, Bodo Hombah. Sve plod do ploda petooktobarske „revolucije“ koja je izrodila, sada je već jasno, najgoru trulež titoizma kao novu (samo)okupaciju Srbije.

Ništa posle puča 2000. nije rađeno neplanski, pa ni varijanta promene svesti od radikalne, kvazi nacionalističke i kvazi velikosrpske, u atlantističku. A potom i antirusku. Sve je to „korak po korak“ iste strategije. A ovo sada, sa inauguracijom Premijera u apsolutistu latinoameričkog modela, predsednika neograničenih ovlašćenja i „samodršca na berlinskom aufengeru“.

Na čelu propadanja imamo fenomen „može biti samo jedan“: samo on govori i pregovara u ime države, uz potpunu kontrolu medija i nepostojanje istinske opozicije. Svi su oni, i „pozicija“ i „opozicija“, u istom klubu odobrene „ekskluzive“ bavljenja politikom i sa „licencom“ promene svesti, a podeljeni u timove koji lažiraju rezultate izbora „na polzu“ sluđenoj publici ovog politikantskog rijalitija. To i jeste suštinski uslov i pretpostavka za uspešno stvaranje ludnice Balkanije, prvobitno carinske unije AV. A u stvari – sarkofaga za prvu nezavisnu državu na Balkanu.

(Dragan Milosavljević / Vaseljenska)

KOMENTARI7 komentara

 1. Ruski Agrokor says:

  Samo magarac moze da veruje zapadnjacima ma iz koje drzave oni bili,a posebno ako su nemci,englezi,amerikanci;najkrace i najpreciznije receno,oni su lazovi i lopovi,a samo magarci ili potkupljeni njima mogu da veruju. Sada je vise nego ikada Rusiji Srbija najvaznija drzava na balkanu i to se mora iskoristiti da se Srbija odupre laznim unijama i savezima sa lazljivim katolicima.

  • EkUmenska EUtanazija says:

   Ako moj Narod nije u stanju da opstane onda neka Propadne...!!!

 2. Trifun says:

  Nas najveci problem su nasa 5 kolona. S njom, dok se ne obracunamo brutalno, i pokazemo svim generacijama jednom za sva vremena sta njih i njihove porodice ceka ako se usude da rade za nase dzelate koji su izvrsili stravicne genocide i zlocina na nama, necemo moci da imamo srecnu buducnost. Prvo se moramo svakom pojedinacno iz 5 kolone osvetiti, ne osvete radi osvete, nego zbog buducih generacija da vide sta ih ceka ako im padne na pamet da izigravaju izvrsioce i upravnike nasih dzelata. Sto se tice Milosevica on je uveo sankcije SVOM narodu, to niko nikada u istoriji nije uradio. Ostavio je nas narod u Hrvatskoj na milost i nemilost ustasama. Ostavio je Srbiju bez zastite neba iako su ratovi tutnjali na sve strane po bivsoj zemlji. Kapitulirao je kada je Zapad bio primoran da proglasi poraz jer je javnost na zapadu trazila obustavljanje rata. Doduse Rusija, tadasnja kvislinska takoder, ga je primorala na to pritiscima ali ipak...trebao je da se casno bori do konacne pobjede ili smrti.Na svim tim kljucnim testovima je pao. Nije zasluzio da ga veleizdajnicka klika iz Beograda isporuci nasim dzelatima ali da zasluzuje neko posebno mjesto u nasoj istoriji kao neki heroj sigurno ne.

 3. padre says:

  Gde je autor pronašao te "komuniste- slobiste"?Ili je to možda samo zbog toga, da shvatimo, kako je to strašno!Komunisti, ako je još iko od njih živ, sada su u dubokoj penziji, pa ako nam i sad vode politiku, onda smo mi nikakvi!ako mu je stalo do analize stanja, onda bi bilo dobro, da se mane tih "komunisti, cionisti, masoni ..",jer timestvarno gubi svaku verodostojnost!Zapadu ne treba niko od njih, dosta jim je njihova nepresušna grabeljivost!

 4. Batina says:

  Ja bih radije rekao zapadne anticivilizacije, dalje nisam ni citao jer je gubljenje vremena. Od kako tako realnih novina postadoste glasnogovornik srbskih neprijatelja, nek vam je na cast.

 5. Mlax says:

  ,,EU,, nas ostavlja u predsoblju Evrope zauvek.Sve vlasti posle 05.10.2000 su veleizdajnicke I to je sada svima jasno.Ostaje nejasno zasto nas narod I dalje cuti I trpi sve ovo Evo vec 17 godina?

 6. goran says:

  Narod sve trpi jer je izgubio veru i dostojanstvo. Moze nas spasiti samo povratak sebi, religija "okretanja obraza" nasim neprijateljima dovela nas je dovde gde smo. Moramo povratiti osvetnicki moral: "oko za oko, zub za zub". Sve drugo je put u propast. Nikakavo prastanje i slicne budalastine kako nas uci hriscanstvo. Da su Jevreji bili hriscani, danas ih sigurno ne bi bilo. Razmisljajmo o tome.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *