ОД НИКОЉДАНА Србију чека СИБИРСКА ЗИМА и температура од минус 25

OD NIKOLJDANA Srbiju čeka SIBIRSKA ZIMA i temperatura od minus 25

16 decembra 2021

Posle Svetog Nikole u Srbiju stiže ledeni talas. Čekaju nas veoma niske temperature i ledeni dani, a živa u termometru danima će biti ispod nule, pišu mediji.

Meteorolozi upozoravaju da bi, prema dugoročnoj prognozi, ove zime u pojedinim mestima temperatura mogla da padne i na minus 25, koliko je poslednji put bilo u zimu 2012, navode Večernje novosti. Veći sneg će ponovo padati posle 25. decembra, a biće ga i za Novu godinu, dodaju prognostičari.U Ivanjici, Guči, Sjenici, Krupnju, Lučanima, Ljuboviji i Novoj Varoši već je zbog snega proglašena vanredna situacija, a stručnjaci procenjuju da će do Nove godine vanredno biti u još najmanje desetak opština.

Direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda Jugoslav Nikolić kaže da će se narednih dana jutarnje temperature kretati od minus 6 do plus 2 stepena, dok će maksimalne dnevne biti od minus 2 do plus 7. Danas se očekuje pretežno suvo vreme, a onda će u četvrtak i petak u Beogradu i u nižim predelima biti kiše, povremeno i ledene kiše, i susnežice, dok će u višim planinskim predelima padati slab sneg.

„U subotu i nedelju biće slabog snega u centralnim i južnim predelima Srbije, dok će u Beogradu padati u ponedeljak. Količina padavina u ovom periodu neće biti velika i sneg neće stvoriti velike probleme. Ipak, niže temperature krajem nedelje mogu da izazovu probleme zbog moguće poledice i zato savetujem oprez, naročito vozačima“, naveo je Nikolić.

Kako je dodao, do kraja decembra zadržaće se izrazito hladno vreme sa povremenim naoblačenjima i snežnim padavinama.

„Oko Nove godine, od 25. do 28. decembra, imaćemo uslove za padavine u svim nižim predelima, a takođe 1. i 2. januara povećava se mogućnost za snežne padavine“, najavio je Nikolić.

„Mi smo prethodne godine imali blagu zimu, a ova je već pokazala gadnu narav. Sneg koji je već pao dugo će se zadržati, jer nećemo imati nagla otopljavanja“, kazao je Nikolić.

Da se od 20. decembra, kao i za novogodišnju noć, očekuje veoma hladno vreme, potvrdio je i meteorolog Ivan Ristić. Prema njegovim rečima, ledeni dani očekuju nas 22. i 23. decembra, kada se dnevna temperatura neće popeti iznad nule.

„Od 20. decembra temperatura će biti u postepenom padu, uz povremeni sneg. Posle 20. decembra dolaze ledeni dani. Tako će 22. i 23. decembra dnevna temperatura biti oko minus 5 stepeni. Sve do Nove godine nema otopljenja“, istakao je Ristić.

KOMENTARI8 komentara

 1. Kosovac says:

  Znao sam da će nas globalno zagrevanje upropastiti. Da bi nekako izvadili štetu, pod hitno treba poslušati ministra Zoranu Mihajlović i pogasiti one ogavne termoelektrane. Mogla bi Srpska Zelena Banda da opet primeni svoj recept po kome su nas spasili štetnih Mini hidroelektrana, kako ih je štetnim onomad pametno definisao čuveni Miroslav Parović. Naravno da je on kao elektro inženjer i budući doktor najbolji stručnjak za lopovske hidroelektrane, koje kradu potoke, a struju ne daju uopšte. Prestankom izgradnje Mini HE, spašene su i srpske šume, tako da dekan šumarskog fakulteta Ratko Ristić ne mora više da leleče kod predsednika Srbije.

 2. Zoran says:

  Globalno otopljavanje. :)

 3. Lazar says:

  Ti isti meteorolozi, službenici duboke države, do onomad ppminjaše "globačno zatopljenje". Otkud sad ovo? U letu promeniše ploču i sada se gusla širom sveta (globisa☺️☺️) nova pesma o klimatskim promenama. Meteorološka "struka", isto kao i medicinska "struka", se do kraja (jaja) prodala satanistima iz duboke države. Jad o beda. A inače, ja pamtim mrazeve i ispod minus 30 stepeni. To nije nikakva retkost. Neka svedoči Sjenica, Zaječar, Požega, Negoton... 😂

  • Lazar says:

   "globalno zatopljenje" 😁

   • Inuit says:

    U pitanju je globalno z a t u p lj e nj e ljudske vrste, koja je pod medijskom torturom o navodnom "zagrevanju" Nasini snimci Severnog pola pokazuju 60% povećanje zone večitog leda, ali mi stalno gledamo na tv pingvine i bele mede obeućene od toplotnog udara.Ne treba uvek verovati svojim očima u ovo "moderno"vreme prevara.

 4. Jedan tamo... says:

  Al' ga potrefisteee... K'o prstom u du... u "stanovito" mesto!

  • Lazar says:

   Tako je prijatelju... Nažalost, ni meteorolozi nisu ništa bolji od medicinara i ostalih, nazovi stručnjaka, eksperata i naučnika, koji od Soroša dobijaju lepe pare da sluđuju raspamećeni narod. Sve go šarlatan do šarlatana... 🤮

 5. Beli Orao says:

  Ako medije i pogrešne ministarke slušaš daleko ćeš stići ! Tako isto i idiotokoronaše !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *