ОД НИКОЉДАНА Србију чека СИБИРСКА ЗИМА и температура од минус 25

ОД НИКОЉДАНА Србију чека СИБИРСКА ЗИМА и температура од минус 25

16 децембра 2021

После Светог Николе у Србију стиже ледени талас. Чекају нас веома ниске температуре и ледени дани, а жива у термометру данима ће бити испод нуле, пишу медији.

Метеоролози упозоравају да би, према дугорочној прогнози, ове зиме у појединим местима температура могла да падне и на минус 25, колико је последњи пут било у зиму 2012, наводе Вечерње новости. Већи снег ће поново падати после 25. децембра, а биће га и за Нову годину, додају прогностичари.У Ивањици, Гучи, Сјеници, Крупњу, Лучанима, Љубовији и Новој Вароши већ је због снега проглашена ванредна ситуација, а стручњаци процењују да ће до Нове године ванредно бити у још најмање десетак општина.

Директор Републичког хидрометеоролошког завода Југослав Николић каже да ће се наредних дана јутарње температуре кретати од минус 6 до плус 2 степена, док ће максималне дневне бити од минус 2 до плус 7. Данас се очекује претежно суво време, а онда ће у четвртак и петак у Београду и у нижим пределима бити кише, повремено и ледене кише, и суснежице, док ће у вишим планинским пределима падати слаб снег.

„У суботу и недељу биће слабог снега у централним и јужним пределима Србије, док ће у Београду падати у понедељак. Количина падавина у овом периоду неће бити велика и снег неће створити велике проблеме. Ипак, ниже температуре крајем недеље могу да изазову проблеме због могуће поледице и зато саветујем опрез, нарочито возачима“, навео је Николић.

Како је додао, до краја децембра задржаће се изразито хладно време са повременим наоблачењима и снежним падавинама.

„Око Нове године, од 25. до 28. децембра, имаћемо услове за падавине у свим нижим пределима, а такође 1. и 2. јануара повећава се могућност за снежне падавине“, најавио је Николић.

„Ми смо претходне године имали благу зиму, а ова је већ показала гадну нарав. Снег који је већ пао дуго ће се задржати, јер нећемо имати нагла отопљавања“, казао је Николић.

Да се од 20. децембра, као и за новогодишњу ноћ, очекује веома хладно време, потврдио је и метеоролог Иван Ристић. Према његовим речима, ледени дани очекују нас 22. и 23. децембра, када се дневна температура неће попети изнад нуле.

„Од 20. децембра температура ће бити у постепеном паду, уз повремени снег. После 20. децембра долазе ледени дани. Тако ће 22. и 23. децембра дневна температура бити око минус 5 степени. Све до Нове године нема отопљења“, истакао је Ристић.

KOMENTARI8 коментара

 1. Косовац says:

  Знао сам да ће нас глобално загревање упропастити. Да би некако извадили штету, под хитно треба послушати министра Зорану Михајловић и погасити оне огавне термоелектране. Могла би Српска Зелена Банда да опет примени свој рецепт по коме су нас спасили штетних Мини хидроелектрана, како их је штетним ономад паметно дефинисао чувени Мирослав Паровић. Наравно да је он као електро инжењер и будући доктор најбољи стручњак за лоповске хидроелектране, које краду потоке, а струју не дају уопште. Престанком изградње Мини ХЕ, спашене су и српске шуме, тако да декан шумарског факултета Ратко Ристић не мора више да лелече код председника Србије.

 2. Lazar says:

  Ti isti meteorolozi, službenici duboke države, do onomad ppminjaše "globačno zatopljenje". Otkud sad ovo? U letu promeniše ploču i sada se gusla širom sveta (globisa☺️☺️) nova pesma o klimatskim promenama. Meteorološka "struka", isto kao i medicinska "struka", se do kraja (jaja) prodala satanistima iz duboke države. Jad o beda. A inače, ja pamtim mrazeve i ispod minus 30 stepeni. To nije nikakva retkost. Neka svedoči Sjenica, Zaječar, Požega, Negoton... 😂

   • Inuit says:

    U pitanju je globalno z a t u p lj e nj e ljudske vrste, koja je pod medijskom torturom o navodnom "zagrevanju" Nasini snimci Severnog pola pokazuju 60% povećanje zone večitog leda, ali mi stalno gledamo na tv pingvine i bele mede obeućene od toplotnog udara.Ne treba uvek verovati svojim očima u ovo "moderno"vreme prevara.

 3. Један тамо... says:

  Ал' га потрефистеее... К'о прстом у ду... у "становито" место!

  • Lazar says:

   Tako je prijatelju... Nažalost, ni meteorolozi nisu ništa bolji od medicinara i ostalih, nazovi stručnjaka, eksperata i naučnika, koji od Soroša dobijaju lepe pare da sluđuju raspamećeni narod. Sve go šarlatan do šarlatana... 🤮

 4. Beli Orao says:

  Ако медије и погрешне министарке слушаш далеко ћеш стићи ! Тако исто и идиотокоронаше !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u