ОД ЊЕ НЕМА БЕЖАЊА: Нова руска ракета 9М317М изазива страх на Западу – ИСТОВРЕМЕНО НАПАДА 36 ЦИЉЕВА

ОД ЊЕ НЕМА БЕЖАЊА: Нова руска ракета 9М317М изазива страх на Западу – ИСТОВРЕМЕНО НАПАДА 36 ЦИЉЕВА

11 јула 2019

Нова ракета 9М317М, с којом ће ракеташи имати своје прво, бојево гађање на полигону Kапустин Јар у Астраханској области, налази се у борбеном комплету ПЗО система средњег домета 9K317М “Бук-М3”.

Kурски ракеташи су међу првима у Западном војном округу добили нове ракетне ПЗО системе “Бук-М3”. Овај систем се на спољном плану од свог претходника “Бук-М2” разликује по томе што уместо четири има шест ПА ракета. Међутим, главне разлике се налазе унутар овог система и не могу се видети споља.“Повећан је максимални домет, као и ефикасност борбе с нисколетећим циљевима. Знатно је повећана брзина реакције целокупног комплекса. Све је далеко брже услед аутоматизације целокупног процеса”, пренели су у информативној служби Западног војног округа, чије је речи пренео интернет портал РГ.

Ову ракету испробаће против ваздуших циљева на висинама од 0,3 до 10,0 км. Ракета 9М317М је, за разлику од претходних верзија, знатно бржа и маневарбилнија. Унапређен је погонски блок ракете, као и систем навођења на захваћени циљ.

У првом делу путање ракета се до циља наводи инерцијалним путем, да би се у другом делу њене путање активирала активна самонавођена глава, која поседује минијатуран, али врло снажан радар.

На тестирањима ове ракете демонстрирани су изврсни резултати. Њом је погођен широк спектар ваздушних циљева, при истворемено снажном деловању противелектронских система условног непријатеља.

Бојева глава ракете 9М317М је шипкастог типа, чији фрагменти могу пробити материјале екстремне чврстоће, као што су титанијум и кевлар. Вероватност уништења ваздушног циља једном ракетом 9М317М, која се налази у наоружању комплекса “Бук-М3”, има практично 100 одсто успешност (0,9999).9K317М Бук-М3 је природан наставак верзије Бук-М2. Највећа унапређења система су урађена на интеграцији нових електронских компоненти.

Од изузетне важности је и чињеница да је за 50 одсто увећан број ракета по једној лансирној јединици, што значајно повећава укупну ватрену моћ батерија и дивизиона који су опремљени овим системима.

Дивизион ракетног система 9K317М Бук-М3 има способност да једновремено нападне 36 ваздушних циљева у радијусу 70км по даљини, и до 35 км по висини. При томе, вероватност уништења циља са једном ракетом је готово 1/1 (циљ величине ловачког авиона), док је код крстарећих ракета тај однос око 1 / 0.8.

Бук-М3 ће користити ракете класе земља-ваздух 9М317М које ће моћи да пресрећу циљеве који лете брзинама и до 3000 м / сек. Ракета је опремљена парчадном-разорном бојевом главом.

На циљ се у првом делу путање наводи инерцијалним путем, а потом се у завршном делу активира активна, радарска глава за самонавођење, која је изузетно отпорна на електронско ометање.

(хр.рбтх.цом)

KOMENTARI3 коментара

  1. persida says:

    Jos jedna u nizu koja nece biti upotrebljena. Raketa-strasilo.

  2. A akoM says:

    Kako ono reče Tarabić:-"Teško onim vojskama koje će ratovati po zraku,jer će odozgora ljudi padati ko pečeni ćevapi,a blago onom vojskama koje budu ratovale po zemlji"!Valjda je štel reći da neće padati iz zraka,neg bu bili reš-pečeni već na zemlji!?!

  3. NS_U_Srcu says:

    Odlična stvar, ovako nešto nama treba!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u