ОД ОВОГА ЋЕ СЕ СВЕТ ДРМАТИ ТЕШКО ДА ЋЕ СКОРО СТАТИ: Русија и Кина пуштају…

ОД ОВОГА ЋЕ СЕ СВЕТ ДРМАТИ ТЕШКО ДА ЋЕ СКОРО СТАТИ: Русија и Кина пуштају…

13 августа 2020

Аналитичари кинеске публикације БWЦ приметили су активност руског руководства у дедоларизацији светске економије.

Склоне да увек делују са положаја снаге, Сједињене Државе не намеравају да себи ускраћују задовољство извршавањем задатих задатака застрашивањем појединих држава својим економским санкцијама.Међутим, време пролази, а таква политика доноси Вашингтону све мање и мање дивиденде. Упечатљив пример је Северни ток 2, који ни Москва ни Берлин не намеравају да напусте, упркос притиску Сједињених Држава.

Такво понашање Русије вероватно никога неће изненадити, али Европа није навикла на чињеницу да Америка као партнер и савезник дозвољава себи да делује на такав начин са позиција силе.

С тим у вези, сасвим је логично да је немачко руководство најавило враћање злата ускладиштеног у САД. Први захтев Немачке из непознатог разлога блокирало је америчко руководство, али Немци се неће повући, одлучни су да врате сво злато до краја ове године. Ако Берлин успе, економија Сједињених Држава добиће значајан ударац.

А ако је новост за Немачку да делује на тај начин, онда је Русија већ постала прилично вешта у томе.

Политика дедоларизације, под којом Москва одустаје од америчке националне валуте у корист других средстава у трансакцијама, даје добар резултат.

Нарочито, куповина злата и употреба јуана приликом закључивања вишемилионских споразума не само да ојачавају економски темељ Руске Федерације, већ и негативно утичу на положај долара.

Вреди напоменути да је Русија 2019. године смањила своје депозите у доларима за 1,01 милијарди. Истовремено, удео кинеске валуте у монетарним резервама земље повећан је 14 пута.Огромну улогу игра чињеница да је Москва у последње две године била један од кључних играча на светском тржишту племенитих метала. Према ПолитРуссиа , „златна планина“ Руске Федерације способна је да неутралише ризике од 100 милијарди долара.

Руске власти не намеравају да се зауставе на томе. Тренутно су Москва и Пекинг у тесним преговорима око стварања сопственог система трговине жутим металом у локалним валутама и нове базе за физичко злато.

Kада овај план буде реализован Русија и Kина ће зауставити долар и одвезаће га од златне подлоге. Овај ударац америчкој националној валути погубан и тешко да ће се после тога опоравити.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI10 коментара

 1. persida says:

  Klece pred dolarom, i laprdaju za javnost.

  • padre says:

   Kleče bogami, gde si jim ti, da jim pokažeš, šta je to uspravnost!

 2. Риста says:

  Када Кина престане да Вкинг Фо Д Јанки Долааааар(то из песме, брате мили) онда ћемо анализирамо. Друго је Русија. Рубља нема неку котију у свету и ово змеђу Кине и Русије је локално. Јесте да би Кина волела да јуан буде прим маестро у свету, али за сада ништа. Кажем, када почне нацистичка мађарска па прихвате Србија, Британија, Канада, Аустралија, Јапан, Крчедин и Хонолулу да купују за рубљу и јуан, онда је долар прецрко. Е сад. Каће то бити ја не могу да предвидим у овоме веку. Јавићу се следећег века ако се нешто промени. Али ако се неким случајем заиста деси у овом веку, нећу се јавити. Има да добијем срчку на лицинoм месту. Када Вебтрибуне то објави, ја сам имун и ништа од срчке. Није да ја не верујем вебтрибунету, него мало сам настран на његове громаде од истина. Додуше, забавни су. Као и сваки ријалити. Мада ја никада нисам видо ни једну једину емисију правог српског ријалитија нити било чијег другог. Ако не рачунате интервјуе прецедника држава. Нарочито оних Огромних држава па никад не кажу али исто се вата, Јосоно Ханибал Накарада. Једини прецедник чије сам говоре волео је Цар Лазар и никада није радио за доларе. Зато и јесте највећи Српски Прецедник.

  • Косовац says:

   Моји Власи имају једну лепу песму: „Еуро, еуро, ши долари дај….“. Пева влајна па растура. Љубица Болдескић. ……………Иначе нисам занао за тог Ханибала Накараду, чуо сам за ону представу Италијана где каже „Ио соно Ђовани Грозни“. Мисле на цара Ивана Грозног, нешто им се замерио.

   • Риста says:

    Прво сам написао Ђовани Накарада па сам брзо променио јер ценим Ивана Грозног. То Накарада је југо ујдурма и трудим се да избришем љагу. Тилетови полтрони смислили. Увек сам се питао зашто су Чкаљи увалили њега. Могли су и сифилистичног Наполеона. Мали кретенски човечуљак. Данас га слави цео Запад иако је Британија морала да га туче на Ватерлоу, а ускоро ће на исти начин и Хитлера славити. Ханибала сам увалио Италијанима да им се јопе коса диже на глави. Данас на врата Италијана куцају италијански лекари на исти начин као и Ханибал некад а почели су и на српска. Узрок мог коментара - долазак италијанских глобалних Конова у Србију. Ома анти пропаганда смоје стране.

    • Косовац says:

     @ Риста, …..Добар си, стара кајла. Видим да те сећање још добро служи.

  • padre says:

   Vidim, da te to mnogo raduje, ali ne znam zašto!

 3. Гром says:

  Међутим, прво неко треба да објасни како то јуан није повезан са доларом када знамо да је оваква данашња Кина таква јер је деценијама пумпана америчким наштампаним доларима. Такође, неко треба да објасни да Кина није у систему Дубоке државе, претходног имена Новог светског поретка и то да глобалисти немају план да им Кина буде нови бастион глобализма.

  • Риста says:

   Иако вам све јасно, мало сте ублажили са захтевом да неко објасни. Нема потребе да се објасни. Ваш коментар је мени необично освежење. Мислио сам да сам једини који на то указује већ годинама.

 4. Zorana says:

  Koliko dugo se prica o tome i opet Kina i Rusija to nisu uradile. Mastaju. Svi se navikli na breton-vudski sistem i sisaju sa njega, a za narod sarena laza.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u