Od sad ćete moći jesti isto što i Putin

Od sad ćete moći jesti isto što i Putin

10 jula 2013

putin hranaU Rusiji će se uskoro pojaviti novi brend „Kremaljski kvalitet“, pod čijim imenom će se prodavati mesni i mlečni proizvodi. Do sada su registrovane 32 trgovačke marke ovog imena, među kojima su votka, penušavo vino, keks i čokoladne bombone „kremaljski medvedić“… Na prvi pogled ništa neobično, da nije reč o produktima Poljoprivrednog dobra iz Podmoskovlja koje proizvodi isključivo za trpezu predsednika Rusije, mada se namirnice iz ovog kombinata mogu pronaći i na stolovima u restoranima Kremlja, Dume i Saveta federacije. Nova odluka znači da će ova produkcija sada biti ponuđena i „običnim“ građanima u ruskim prodavnicama.

Hrana koju jede i mleko koje pije predsednik Vladimir Putin proizvode se na poljoprivrednom dobru „Nepicino“ u Kolomenskom rejonu u Podmoskovlju. Upravo sa tog dobra već sedamdeset godina hrana je dovožena u Kremlj. Zaposleni tamo tvrde da se njihovo mleko po kvalitetu ne može uporediti ni sa jednim koje se prodaje u samoposlugama. I meso je ukusnije nego ono u prodavnicama.

– Mleko iz „Nepicina“ ne prolazi ultrapasterizaciju kako bi se sačuvala njegova svojstva. Doduše rok trajanja tog mleka je samo pet dana – kaže Nina Zajceva, načelnica pogona u „Nepicinu“. Cena ovog „kremaljskog mleka“ je 36 rubalja (nešto više od dolara) dok se ona trajna mleka drugih proizvođača u prodavnicama prodaju po dvostruko višoj ceni.

Uskoro će isto mleko koje pije Putin moći da piju i mnogi drugi. Za ovu godinu se planira proizvodnja 8,5 hiljada tona tog mleka, što će ga učiniti dostupnim i u samoposlugama.

Ono što je sigurno jeste da će „kremaljsko mleko“ biti rasprodato čim se bude pojavilo u prodavnicama. Jer, nije mala stvar piti isto mleko koje pije predsednik Ruske Federacije.

(Novosti)

 

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *