ОД САДА Русија ће званично бити непријатељска земља за Велику Британију

OD SADA Rusija će zvanično biti neprijateljska zemlja za Veliku Britaniju

15 oktobra 2020

NOVI šef britanske kontraobaveštajne službe Mi-5 – Ken MekKalum – u svom prvom javnom nastupu na toj funkciji govorio je o „neprijateljskim državama“, među koje je svrstao „ruske, kineske i iranske igrače“.MekKalum je pritom ukazao da je za MI5 i britansku vladu „2020. godina „jedna od najizazovnijih“ jer su iza pretnji „ruski, kineski, iranski i igrači iz drugih zemalja“, a pretnje postaju sve veće i po težini i po složenosti, a uz sve to na ozbiljnom nivou i dalje su „opasnosti od terorizma“.

„Pored rada na borbi protiv terorizma, radimo i na zaštiti Velike Britanije od neprijateljskih država. Ova, možda nezgrapna, fraza ipak odražava široki spektar pretnji sa kojima se suočavamo: ne radi se samo o špijunima i krađi državnih tajni“ – naglasio je.

Pa nastavio: „U 2020. godini suočavamo se sa pretnjama stanovništvu, uključujući i ubistva, na koja nas podseća trovanje Alekseja Navaljnog, kao i sa pretnjama našoj ekonomiji, našim naučnim istraživanjima, našoj infrastrukturi. A u širokom okviru – i sa pretnjama našoj demokratiji“.

KOMENTARI3 komentara

  1. M says:

    To je izvanredna vijest!Jer konačno će možda i Rusima doći do Svijesti da je i Engleska neprijateljska zemlja za Rusiju,odnosno možda konačno to postane i zvanično,tj jedna od glavnih meta Ruskih raketa,a što odavno i svakako zaslužuje!,tj.reciprocitet!

  2. Zapadnjak says:

    Nisam ni malo iznenađen ovakvim misletinama od engleskih nepismenjakovića,ali makar bi trebalo da znaju, da nemci nisu u zadnj čas promenuli odluku i napali SSSR,oni više nebi ni postojali kao nacija,od njih bi ostala samo šačica dece koju su poslali u US da posle rata budu sadnice jedne nove engleske nacije.Trebalo bi da malo čitaju učiteljicu života umesto što se bave glupostima i na tako odgovorna mesta postavljaju kojekakve budaletine.

  3. Kosovac says:

    U pravu je ovaj Škotlanđanin Ken Mek Kalum, ali zaboravio je da u tu grupu neprijateljskih zemalja spram Velike Britanije, spomene i Evropsku Uniju i Sorošoidnu Duboku Državu Škotsku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *