ОД УКРАЈИНЕ ДО ЈАПАНА: НАТО спроводи план Џорџа Сороша из 1993. године?

OD UKRAJINE DO JAPANA: NATO sprovodi plan Džordža Soroša iz 1993. godine?

16 maja 2023

NATO vozila i oprema stigli su u crnogorsku Luku Bar, saopštilo je crnogorsko ministarstvo odbrane i dodalo da će ona biti dalje transportovana ka državama učesnicama vežbe „Difender jurop 23“.

Aktivnost u Luci Bar deo je logističke podrške vojnoj vežbi koju predvode Sjedinjene Američke Države i koja okuplja više od 25.000 vojnika NATO i partnerskih zemalja, saopšteno je iz crnogorskog ministarstva odbrane.„Vozila i oprema proći će bez većeg zadržavanja kroz teritoriju Crne Gore ka drugim državama učesnicama vežbe“, pojašnjava se u saopštenju.

Iskrcavanju vozila i opreme u Luci Bar prisustvovali su državni sekretar Ministarstva odbrane Crne Gore Krsto Perović, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore Željko Radulović, ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudit Rajzing Rajnke i komandant 10. planinske divizije Kopnenih snaga SAD Gregori Anderson.

Radulović je rekao da je zadovoljstvo videti da su crnogorski vojnici dostigli dobar nivo interoperabilnosti i pružili potrebnu podršku savezničkim snagama.

On je podsetio da je ovo prvi put kako se u Crnoj Gori izvode ovako obimne operacije iskrcavanja sa mora.

Radulović je kazao da će od naredne sedmice u Crnoj Gori početi vežba „Imidijet rispons 23“, koja je deo manevara „Difender Jurop 23“, na kojoj će crnogorski i američki vojnici uvežbavati zajedničke kopnene operacije.

On je naglasio da će pripadnici Vojske Crne Gore tokom vežbe učestvovati i na manevrima u Albaniji, Severnoj Makedoniji i Hrvatskoj, prenose crnogorski mediji.

(RT Balkan)

KOMENTARI4 komentara

 1. Smrdevit Posavski says:

  Skuplja se topla braća, samo da ih medved ne prepadne.

 2. lekovito bilje says:

  zar kokoš Soroš isto ko rokefeljer posle toliko presadjenih organa jos uvek ziv,ah da sin mu onomad bese kod nas u belogradciku

 3. lekovito bilje says:

  Molimo Vas samo nam ne kvarite dan sa slikama ovakvih lesina ara

 4. seik says:

  Koja je to sila .Na celu sa Crnom gorom i sa vojskom od 200 vojnika .sve je to prdimahovina i trosenje para od gladnog naroda

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *