ОД „УТИСКА“ ДО „ГРАНДА“: ТВ Прва купује Б92

OD „UTISKA“ DO „GRANDA“: TV Prva kupuje B92

2 juna 2015

20665 7687Televizija Prva je podnela zahtev Regulatornom telu za elektronske medije (RTEM) da joj odobri kupovinu televizije B92.

Ako RTEM odobri ovu transkaciju, B92 će, posle 15 godina rada, suštinski prestati da postoji kao zasebna televizija, odnosno, postojaće kao deo TV Prva, piše „Informer“.

Kako saznaje list, iza ovog zahteva za preuzimanje krije se zapravo plan vlasnika Prve i B92, grčkog medijskog tajkuna Teodora Kirjakua da u Beogradu napravi „dve televizije sa jednom redakcijom“. Taj plan grčkog gazde znači da će najmanje 100 novinara, urednika i drugih zaposlenih na RTV B92 navodno dobiti otkaz.

Prema rečima izvora lista, Kirjaku ima mnogo ekonomskih problema u Grčkoj i ne može više sebi da dozvoli luksuz da svakog meseca gubi desetine hiljada evra u Srbiji.

– Kirjaku je rešio da spoji dve televizije i da sa jednom ekipom ljudi pravi dve televizije. Tako će na primer Prva i B92 imati jednu informativnu redakciju, a objediniće gotovo sve druge službe na dve televizije.

Procenjuje se da će tako znatno smanjiti gubitke. U svakom slučaju, već je napravljen spisak sa najmanje 100 otkaza. Bez posla će ostati novinari, urednici, ali i drugi zaposleni – objašnjava ovaj sagovornik koji je visokopozicionirani menadžer u „Antena grupi“ Teodora Kirjakua.

Predsednik saveta RTEM Goran Karadžić potvrdio je da im je stigao zahtev TV Prva:

– Poslali su i izveštaj u kome stoji da im zajednička gledanost u prethodnoj godini ne premašuje 21 odsto od ukupne gledanosti u Srbiji, a prema zakonu je dozvoljeno do 35 odsto. Ne znam šta su im planovi, ali verovatno je reč o smanjenju troškova i povećanju profita…

Pošto je reč o emiteru sa nacionalnom frekvencijom, proverićemo sa Agencijom za zaštitu konkurencije da li se ovim uvodi monopol na medijskom tržištu Srbije – kaže Karadžić.

(Informer.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Lady Gaga........spremte se,spremte....... says:

    Inače, pozivam sve vas u gradovima u unutrašnjosti, da malo otvorite oči, a ne da ko goveda niti šta vidite,niti šta razumete, pa da nam javite ima li u vašem gradu novodoseljenih Šiptara sa Kosova, koji besomučno kupuju imanja i poslovne prostore, te da li ste,tako mutavi, kakvi ste, na kurac vas sve poiznatačinjem, registrovali i po kojeg bradatog i zakrvavljeni očiju vehabiju? Sad će Lady da vam ga kaže: GRADOVI PO SRBIJI, A NAROČITO PO VOJVODINI SRPSKOJ PUNI SU ALBANSKE VAŠLJIVE GAMADI KOJA SE NESMETANO, BEZ IKAKVE REAKCIJE BILO KOGA, KOTI I ŠIRI, ALI JE MNOGO OPASNIJE ŠTO VI, ĆORAVA SVETINO BEZ MUDA I MOZGA,IMATE VEHABIJE KOJI SE VESELO ALAHUEKBERIŠU U: ZRENJANINU PANČEVU NOVOM SADU SUBOTICI SREMSKOJ MITROVICI. Retki koji ovih nedelja vide i upozoravaju na sve navedeno bivaju šikanirani od strane vladajućih reptila u pomenutim gradovima, a neretko i od same arbanaške žgadije. Vehabije,doduše, još nikog nisu nabile na kolac,ali ne brinite. Ide Vidovdan, i sve što već Šešelj reče.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *