ОДБЕГЛИ ЧЛАНОВИ ДСС уз помоћ напредњака доводе Чеду и ЛДП на власт!

ОДБЕГЛИ ЧЛАНОВИ ДСС уз помоћ напредњака доводе Чеду и ЛДП на власт!

15 јула 2015

1513020-03Група чланова Демократске странке Србије, која се не слаже са политиком председнице странке Санде Рашковић Ивић о учешћу у градској власти због Београда на води, почела је да се шири и по београдским општинама, након што су се недавно у Скупштини града Београда одвојили у посебну одборничку групу Самостални ДСС.

То се сада десило и у општини Чукарица, где је четири од шест одборника ДСС формирало нову групу и затражило смену заменика председника општине Уроша Јанковића, који је однедавно и председник Градског одбора ДСС.

У тој општини кажу за Данас да је седница Скупштине општине Чукарица заказана за четвртак, 16. јул, у 15 часова и да је као једна од тачака дневног реда предлог решења о разрешењу заменика председника општине.

„Формирањем и на иницијативу одборничке групе Самостални ДСС у Скупштини општине Чукарица, предлог за разрешење заменика председника општине Чукарица Уроша Јанковића поднела је одборничка група СНС и одборничка група ЛДП уз образложење да је Урош Јанковић изгубио политички легитимитет за вршење функције заменика председника општине Чукарица имајући у виду да га већина одборника у Скупштини не подржава.

бразложењу се наводи да заменику председника ГО Чукарица Урошу Јанковићу треба изгласати неповерење и поверење дати представнику кога изабере већина одборника“, објашњавају за наш лист у општини Чукарица.

Јанковић је, након одвајања Андреје Младеновића, помоћника градоначелника Београда, и групе одборника ДСС у нову одборничку групу – Самостални ДСС, остао у изворном ДСС где је недавно изабран за новог председника градског одбора те странке.

У ДСС, зато, истичу незванично да је његова смена заправо захтев Младеновића напредњацима за његову лојалност у градској власти.

Јанковић, с друге стране, наводи за Данас да су смене најнормалнија ствар и да „како дођеш тако и одеш са власти“.

„Међутим, у овом случају је реч о прекрајању изборне воље грађана од људи који сада заступају неку другу политику Младеновића, а били су на мојој листи која је узела чак 12 одсто на последњим изборима чији сам ја био носилац. Оно што је битно то је да сваког могу да погледам у очи, а суд о мени даће бирачи већ на следећим изборима“, наводи Јанковић додајући да „одлази достојанствено“ и да се не љути.

ОДБЕГЛИ

Власт у београдској општини Чукарица чиниле су до сада СНС, СПС и ДСС, а за смену Јанковића, осим њихових одборника, гласаће и ЛДП. Иначе, за новог заменика председника општине уместо Јанковића предложена је управо шефица одборничке групе ЛДП Снежана Спасојевић.

(Данас)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Apis says:

    Ovaj zadrogirani ciganin ima da pošmrče ceo budžet Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u