Šest odbornika DS-a napustilo stranku

Šest odbornika DS-a napustilo stranku

22 aprila 2013

DSŠest odbornika Demokratske stranke iz Kosovske Mitrovice napustilo je danas DS zbog odluke Predsedništva demokrata da podrži briselski sporazum, javlja TV Most. 

Bivši poslanik DS u Skupštini Srbije i odbornik u Skupštini opštine Kosovska Mitrovica, Dragiša Đoković, rekao je novinarima da su se na taj korak odlučili nakon što je Predsedništvo DS podržalo „sve postignute briselske sporazume“ i pored stava kosovskih Srba koji su, kako je podsetio, ocenili da su „dogovori katastrofalni po srpske nacionalne interese i srpski narod u pokrajini“.

„Ako stranka koja nije deo vladajuće koalicije i koja bez ikakvih pobuda podržava sporazume (Ivice) Dačića i (Aleksandra) Vučića neka tako i nastavi, ali mi ne želimo da budemo deo toga i od danas pripadamo sebi, svojim porodicama i narodu koji živi ovde“, rekao je Đoković.

Odbornici DS-a Dragiša Đoković, Radenko Nedeljković, Nenad Spasojević, Siniša Milentijević, Bogdana Božović i Sonja Obradović od danas su samostalni odbornici.

DS u Skupštini opštine Kosovska Mitrovica je bila u opoziciji tako da odlazak šest odbornika iz stranke neće uticati na lokalnu vlast u gradu.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *