ОДБОРНИК САЛВИНИЈЕВЕ СТРАНКЕ: „Драга Грета, погледај мало СРПСKУ ДЕЦУ НА KОСОВУ њима је украдено детињство, а не теби!“

ODBORNIK SALVINIJEVE STRANKE: „Draga Greta, pogledaj malo SRPSKU DECU NA KOSOVU njima je ukradeno detinjstvo, a ne tebi!“

28 septembra 2019

Govor maloletnog deteta koje nema završenu ni srednju školu u Ujedinjenim nacijama izazvao je brojna negodovanja širom sveta, dok neki ocenjuju da je u putanju instrumentalizacija dece zarad političkih ciljeva, drugi osuđuju razmaženost mlade Šveđanke.Odbornika italijanske Lige u gradu Milanu i humanitarac Stefano Pavezi objavio je fotografiju srpske dece na Kosovu i Metohiji sa snažnom porukom, nakon agresivnog performansa Grete Tunberg aktivistkinje za klimatske promene iz Švedske koja je u toku govora u zgradi UN rekla da su joj svetski lideri navodno ukrali detinjstvo.

Iznad fotografije Pavezi je napisao:

Draga Greta, blago tebi jer kada zaplačeš slušaju te te moćni ljudi u svetu, blago tebi da te primaju u Ujedinjene Nacije. Blago tebi da možeš da putuješ brodovima i prelaziš mora. Blago tebi kad možeš da plačeš i kažeš, „ukrali ste mi detinjstvo“, ali to su prazne reči.

Blago onima koji žele da veruju „u nešto“ i saosećaju se sa vama aktivistima.

Na ovoj slici su deca iz osnovne škole u srpskoj enklavi na Kosovu, koji žive u oronulim kućama okruženi mržnjom onih koji bi želeli da ih oteraju sa njihove zemlje, oni su nasmejani, a u rukama drže kao poklon sveske koje vrede pola dolara.

Jer draga Greta, dok ti okrećeš svet naglavačke, tvoji vršnjaci na Kosovu ne mogu da izađu iz enklava i nemaju vremena da u Ujedninjenim Nacijama o klimi, jer im je briga šta će da pojedu pre nego što odu naspavanja, najmoćnije članice UN su 1999. godine bombardovale njihove kuće i ubijale im roditelje.

Odbornik Lige Stefano Pavezi već dugi niz godina obilazi južnu srpsku pokrajinu Kosovo i Metohiju u sklopu humanitarnih aktivnosti pomoći ugroženim Srbima u enklavama.

KOMENTARI11 komentara

 1. Zoran says:

  Kakvo je ovo iskoriscavanj edece u UN? Aman, legalizujte jos pedofiliju pa da sve bude na svom mestu.A veriju da su neki u UN i uzivali uz ovu malu.

  • Nebeska Srbija says:

   To dete,ta Greta,to je djavo bre.

   • Za Srbiju says:

    To je očigledno na ovoj fotografiji.

 2. Kosovac says:

  Ne treba uopšte kritikovati ovu pojavu. Očigledno je da je u OUN bio realiti svetskog kvaliteta, to treba pozdraviti. Nije bilo kao „Pink“realiti. Ili realiti kada je Rektorka predala ključeve rektorata, pa posle molila da otključaju vrata i puste je da uđe kao da je providna. I bila presrećna što su je pustili da pogleda svoje radno mesto.

 3. DonDon says:

  svaka cast

 4. Nenad says:

  Bravo i hvala prijatelju! Dogodine u Spalato na Italijansko priobalje!

 5. Za Srbiju says:

  Hvala Bogu da još ima mislećih i moralnih.

 6. Velika Metla says:

  Njoj su ukrali snove???!!! Pazi bogati,a onoj deci u preko 180 država koje je napao "tekstopisac" ove jadne curice nisu ukradeni snovi??? Ne samo snovi,nego im je fašistička amerika i živote uzela. Licemer je ova mala,i to od malih nogu,a pripšadnik degenerisanih šveđana,koji polako odumiru na svu sreću.

 7. Beli Orao says:

  Ta Greta je đavo u djevojci , ne treba joj ništa vjerovati sve je instrumentizovano i čista laž za nečiju propagandu , zapadnu i američku!!!

 8. Beli Orao says:

  Pametne države će prestati finansirati takvu organizaciju uno i osnovati jednu novu pravičniju na drugom terenu drugoj državi možda u Švajcarskoj u Ženevi ili Bratislavi a i Miskvi ili Pekingu , Tokijo bi isto bio dobar kao novo osnovani Međunarodni institut!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *